97 procent van het publiek voelt zich prettig en veilig in Carré, ondanks de coronamaatregelen en anderhalvemeteropstelling. Dat blijkt uit een eigen klanttevredenheidsonderzoek van het Amsterdamse circustheater.

Koninklijk Theater Carré heropende afgelopen juni zijn deuren, na 4 maanden gedwongen coronasluiting. De reguliere stoelen in de piste werden vervangen door bankjes en decoratie in de vorm van planten, ‘om toch een bijzondere en intieme theaterbeleving te creëren’. Voorstellingen duren nog maximaal anderhalf uur zonder pauze en tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de anderhalvemeterregel. De mechanische ventilatiesystemen werden geoptimaliseerd.

Bij de eerste voorstellingen na de heropening gaven 1998 bezoekers hun mening. Volgens Carré gaf 97 procent daarbij aan zich prettig en veilig te voelen in de theaterzaal. 2 procent antwoordde neutraal en 1 procent vond ‘de stoplichten bij de wc’s verwarrend en overbodig’. Veel bezoekers lieten weten ‘met name de indeling van de zaal intiem en zeer sfeervol te vinden door de bankjes en de planten, zeer vriendelijk personeel en duidelijke corona-instructies vooraf en tijdens het theaterbezoek’.

Beeld: Nathan Reinds