Koninklijk Theater Carré in Amsterdam heeft op 3 april alsnog zijn 125-jarig jubileum gevierd. De avond werd opgedragen aan Jeroen Willems, die tijdens repetities voor de aanvankelijke jubileumavond op 3 december 2012 onwel werd en later die dag overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. De avond werd toen afgelast.

Jeroen Willems was een van de twintig artiesten die op 3 december zou optreden. Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré, zei tijdens de gala-avond op 3 april dat het onmogelijk en ongepast voelde om de avond toen door te laten gaan.

Koningin Beatrix kondigde aan dat het theater het predicaat ‘koninklijk’ ook de volgende vijfentwintig jaar mag blijven voeren. Tijdens de galavoorstelling blikte Carré terug op de afgelopen 125 jaar. Verschillende artiesten die in het theater hebben gespeeld traden op.

In de 125 jaar dat het theater bestaat heeft Carré alle mogelijke gedaantes aangenomen: van circus- tot toneelarena, van operahuis tot operettetheater, van balletpodium tot Broadway aan de Amstel, van (ijs)revuepaleis tot poptempel en van bokszaal tot kerkgebouw. Ook werd het theater meermaals met sloop bedreigd, maar zover is het in die 125 jaar nooit gekomen.