In aanloop naar de nationale opening van het culturele seizoen roept de Uitmarkt alle cultuurliefhebbers op om nu al een stoel te reserveren voor voorstellingen van komend seizoen.

Met de leus ‘reserveer nu je stoel, dan zit je straks vooraan’ hoopt Stichting Uitmarkt de cultuurindustrie een zetje in de rug te geven. Vanwege de coronacrisis vallen de bezoekersaantallen nog altijd lager uit dan normaal. De Uitmarkt wil op deze manier bezoekers ‘niet alleen inspireren, informeren en amuseren, maar ook activeren het komende jaar meer te bezoeken’.

Om de actie kracht bij te zetten, worden bezoekers van de kick-off van de Uitmarkt, een concert van Willeke Alberti op het Museumplein vanavond, uitgenodigd om hun eigen stoel mee te nemen en zo het concert van dichtbij mee te maken. Tijdens deze opening zullen ook zangeres Karsu en de band Brass Rave Unit te zien zijn.

Na de opening van de Uitmarkt zijn er gedurende drie dagen in heel Amsterdam voorstellingen, concerten, repetities, workshops en rondleidingen te zien en te volgen.