De Groningse entertainer en podiumkunstenaar Arno van der Heyden is op 61-jarige leeftijd overleden. Van der Heyden was onder meer cabaretier, zanger, acteur en presentator. Hij maakte twintig jaar lang een dagelijkse talkshow tijdens festival Noorderzon. Gisteren overleed hij aan de gevolgen van keelkanker.

Van der Heyden (1961, Groningen) werkte als straatmuzikant in Zuid-Europa, voordat hij eind jaren tachtig vier seizoenen als acteur-muzikant verbonden was aan het varende theatergezelschap Theater te Water. Samen met zijn zus Tanneke won hij in 1992 de publieks- en persoonlijkheidsprijs van cabaretfestival Cameretten. Met haar maakte hij twee cabaretprogramma’s: De voorkant van het ongelijk (1991) en Het duet (1994). Van 1995 tot 2001 maakte hij onderdeel uit van cabaretgroep Trio Kloosterboer, samen met Jan Veldman en Rob Elzenga. Daarnaast maakte hij meerdere solovoorstellingen met wisselende muzikanten, waarbij hij vaak samenwerkte met pianist Bas Mulder.

Naast zijn werk op het podium was Van der Heyden onder meer presentator en programmamaker bij RTV Noord, de TROS en de VARA. Ook presenteerde hij jarenlang een dagelijkse talkshow tijdens festival Noorderzon in Groningen.

In 2019 werd er bij Van der Heyden een tumor in zijn keel gevonden. Na een aanvankelijk succesvolle behandeling bleek de ziekte in het voorjaar van 2022 te zijn teruggekeerd. Op zijn website schreef Van der Heyden openhartig over het verloop van de ziekte. Hij overleed op 20 januari in het bijzijn van zijn naasten.

Foto: ANP Kippa