Daria Bukvić en Jeroen De Man gaan vanaf seizoen 2016-2017 regisseren bij het Nationale Toneel in het kader van een vierjarig talentontwikkelingstraject. Het traject van De Man is een unieke samenwerking tussen het Haagse gezelschap en Toneelgroep Oostpool. Ook het ensemble wordt uitgebreid. Bram Suijker neemt plaats in het talentontwikkelingsprogramma voor jonge acteurs. Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden en Romana Vrede treden per september 2016 toe tot het ensemble.

Met de komst van de nieuwe acteurs heeft het Nationale Toneel een ensemble van zeventien acteurs in vaste dienst. De acteurs zullen te zien zijn in producties van Theu Boermans en Eric de Vroedt, met ingang van 2016-2017 regisseur en artistiek leider van het gezelschap. De nieuwe acteurs speelden allemaal regelmatig in de voorstellingen van De Vroedts Mightysociety-reeks.

Daria Bukvić viel het afgelopen seizoen op met haar voorstelling Nobody Home (selectie het Nederlands Theater Festival, nominatie BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs). Zij regisseert minimaal twee voorstellingen bij het Nationale Toneel, en wordt door het gezelschap begeleid als artistiek leider van haar eigen stichting, waarmee ze voorstellingen maakt rond actuele maatschappelijke vraagstukken.

Jeroen De Man is lid van de artistieke kern van De Warme Winkel. De laatste jaren richt hij zich steeds meer op het regisseren. Afgelopen seizoen regisseerde hij Als ik de liefde niet heb van Marjolijn van Heemstra en De Lady Macbeth uit het disctrict Mtsenk. Voor de ontwikkeling van het regietalent van Jeroen De Man gaan het Nationale Toneel en Toneelgroep Oostpool samenwerken: in de periode 2017-2020 regisseert Jeroen De Man jaarlijks bij beide gezelschappen een voorstelling. Het is niet eerder voorgekomen dat twee bis-gezelschappen samenwerken op het gebied van talentontwikkeling.

Regisseur Casper Vandeputte, wiens talentontwikkelingstraject in december 2016 afloopt, blijft vanaf 2017 als freelance schrijver en regisseur aan producties van het Nationale Toneel en NTjong verbonden.