Het Virtual Reality Ballet Night Fall van Het Nationale Ballet heeft op 4 november op de Bright VR Awards voor de beste Nederlandse VR-producties de Public Choice Award gewonnen. 

Als eerste gezelschap ter wereld lanceerde Het Nationale Ballet samen met &samhoud media in augustus een ballet speciaal gemaakt voor Virtual Reality. In Night Fall krijgt de kijker het gevoel dat men deel uitmaakt van het corps de ballet. De choreografie is geïnspireerd door de wereldberoemde ‘witte aktes’ van romantische balletten als Het Zwanenmeer, La Bayadére en Les Sylphides. Peter Leung, voormalig danser van Het Nationale Ballet, maakte de nieuwe choreografie, Robin Rimbaud (Scanner) produceerde de muziek. De regie is in handen van Jip Samhoud en Marijn Korver van &samhoud media.

De overige genomineerden voor de ‘Public Choice Award’ waren Albert Heijn dino’s (&samhoud, Little Chicken), Project Orpheus (WeMakeVR, AvroTros), Suicide Squad: Special Ops VR (Sticky Studios) en Meekijken met Dance Dance Dance (Capitola VR).