Het toneelproject Brandhaarden van de Stadsschouwburg Amsterdam trok, van 15 tot en met 20 maart, zo’n vierduizend bezoekers. Tijdens het project toonde het Duitse gezelschap Münchner Kammerspiele, onder leiding van Johan Simons, een deel van zijn repertoire in het theater in de hoofdstad.

Brandhaarden is zo’n succesvolle onderneming geweest, dat de schouwburg het project over twee jaar een vervolg wil geven. Het is nog onzeker of de Münchner Kammerspiele dan weer in het middelpunt staat, of dat de uitnodiging naar een ander gezelschap gaat. Tijdens de TM Brandhaarden talkshow in Stanislavski pleitten Loek Zonneveld en Simon van den Berg voor het Thalia Theater uit Hamburg waar de Vlaamse regisseur Luk Perceval furore maakt. Van den Berg zou ook graag Schauspiel Köln naar Nederland halen waar Karin Henkel opmerkelijke regies aflevert.

Met een budget van ruim drie ton was Brandhaarden het meest ambitieuze project dat de  schouwburg in recente tijd ondernam. Dit bedrag kwam voor tweederde van een aantal fondsen en uit de kassa-inkomsten. De rest van het bedrag vloeide voort uit het eigen programmeringsbudget van de schouwburg. Doordat bijna alle voorstellingen waren uitverkocht, viel de kassaopbrengst hoger uit dan verwacht en hoefde het theater een minder groot bedrag aan het eigen budget te onttrekken. Zowel initiatiefnemer en schouwburgdirecteur Melle Daamen als Münchner Kammerspiele intendant Johan Simons keken na afloop van de laatste voorstelling met grote tevredenheid op het  project terug. Simons verzuchtte het jammer te vinden dat het voorbij was.