De jonge Nederlandse regisseur Bram Jansen, afgestudeerd aan de regieopleiding in Maastricht, heeft de tweede juryprijs gekregen voor zijn enscenering van de voorstelling Anatol. De voorstelling maakt hij voor Theater Oberhausen en was tevens zijn Duitse regiedebuut.

Bram Jansen ontvangt naast de juryprijs voor de enscenering van Schnitzlers Anatol ook een geldbedrag van tweeduizend euro. Acteur Peter Waros won eveneens een juryprijs voor zijn rol als Max in Anatol. Andere prijswinnaars zijn Simon Stone, Stefanie Carp en Moritz Peschke.

De voorstelling Anatol is ook geselecteerd voor het Baltic House festival dat in september en oktober plaats zal vinden in Sint Petersburg. Op dit festival won Jansen in 2013 een Breakthrough Award voor zijn afstudeervoorstelling Kijken naar Julie.

Komend seizoen zal Bram Jansen de volgende enscenering in zijn ‘Zyklus der Menschenbilder’ maken bij Theater Oberhausen, namelijk Das Katchen von Heilbronn van Heinrich von Kleist. Deze voorstelling zal samen met Kijken naar Julie dit seizoen te zien zijn bij het Theater Oberhausen.

(Foto: Anatol – Bram Jansen – foto Laura Nickel)