Theaterfestival Boulevard en Festival Cement betrekken vanaf 1 september gezamenlijk een nieuw huis: Pand 18 aan de Sint Josephstraat in Den Bosch. Behalve kantoren biedt dit voormalige schoolgebouw ook twee repetitieruimtes, waar de nieuwe generatie regisseurs en choreografen een plek krijgt om ook buiten het festivalseizoen te werken. 

Stichting Bosse Nova, die behalve Theaterfestival Boulevard ook kunstprojecten voor jongeren organiseert, wordt hoofdhuurder van het pand. Ook andere culturele initiatieven kunnen de zalen huren. De gemeente is blij met de ontwikkelingen in Pand 18, ‘waar in combinatie met het nabijgelegen Theater Artemis een dynamische plek voor jonge podiumkunstenaars in de stad kan ontstaan’.

De twee festivals werken al langer samen in de begeleiding en programmering van jonge theater- en dansmakers. Voor Viktorien van Hulst, directeur van Boulevard, biedt het nieuwe huis de mogelijkheid om ook door het jaar heen activiteiten te organiseren waarbij inwoners van de stad en kunstenaars elkaar kunnen treffen. Ook op het aankomende festival (6-16 augustus) stimuleert ze dit gesprek, met een nieuw verdiepingsprogramma waarin publiek en kunstenaars aan lange tafels met elkaar in gesprek gaan.

Leonie Clement, artistiek leider van Festival Cement, kijkt ernaar uit om een inspirerende werk- en ontmoetingsplaats voor kunstenaars te bieden en de functie als platform en producent verder uit te breiden. Cement toont elk voorjaar werk van de nieuwe generatie Nederlandse en Vlaamse theatermakers, choreografen en schrijvers.

Foto: Pand 18, Den Bosch