Theaterfestival Boulevard gaat een tijdelijk theater in de Brabanthallen bouwen. Het festival in ’s-Hertogenbosch moest op zoek naar een nieuwe speelplek nadat de belangrijkste festivallocatie, Theater aan de Parade, eind juni plotseling gesloten werd vanwege asbest. 

In de tot theater omgebouwde Brabanthallen komt een tribune met 825 plaatsen. De festivalvoorstellingen van Marie Chouinard, Akram Khan en het MartHa!Tentatief krijgen er onderdak.

Voor een vierde productie wijkt het festival uit naar Theaters Tilburg. De jeugdvoorstelling Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde van Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel maakt gebruik van de machinerie van de grote zaal en moest daarom naar een locatie met toneeltoren. Naar beide vervangende locaties (Brabanthallen en Theaters Tilburg) zullen vanuit het festivalhart in ’s-Hertogenbosch pendelbussen gaan rijden.

Alle festivalactiviteiten die van 4 t/m 14 augustus in Theater aan de Parade gepland stonden, kunnen nu doorgaan. Voor de backstage voor artiesten en organisatie, de catering voor crew en de kleedkamers wijkt Boulevard uit naar de Oranjerie in de buurt van het centrale festivalplein aan de Parade.

Foto: Elcke van der Heijden