Boons, Molenaar en Djojokarso winnen BNG Bank Dansprijs

Door gepubliceerd 7 oktober 2017

Astrid Boons, Sabine Molenaar en Ryan Djojokarso hebben de BNG Bank Dansprijs gewonnen. Dat werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. De drie opkomende choreografen winnen gezamenlijk een geldbedrag van €50.000, om een landelijke tournee van hun werk te financieren.

Net als vorig jaar zullen de drie winnaars onder de noemer DansClick hun werk in een triple-bill presenteren. Van Astrid Boons zal het duet Rhizoma (2016) te zien zijn. Van Sabine Molenaar is de solo That’s It (2013) in het programma opgenomen. Van Ryan Djojokarso ten slotte is het werk On Hold (2016) geselecteerd. De première van Dansclick 19 is op 2 maart 2018 in Theater De Hofnar in Valkenswaard.

De jaarlijkse BNG Dansprijs werd in 2014 ingesteld door het BNG Cultuurfonds en Korzo, als alternatief voor de wegbezuinigde productiehuizen. Vanaf volgend jaar zal de prijs worden uitgereikt door een vandaag gepresenteerde vijfkoppige jury onder leiding van Volkskrant-journalist Annette Embrechts. De overige juryleden zijn Ingrid Melman (programmeur van Theater De Lieve Vrouw), Heleen Volman (artistiek leider van DansBrabant), Stacz Wilhelm (hoofd productie van Korzo en programmeur van de dansserie All there is), en een nader bekend te maken bestuurslid van het BNG Cultuurfonds.

Foto On Hold: Rob Hogeslag

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies