Bojana Mladenović, directeur van Het Veem Theater in Amsterdam, is per 1 september 2014 aangesteld als artistiek directeur van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) aan de Theaterschool Amsterdam. Zij volgt daarmee Gabriel Smeets op, die sinds 1 mei jl. werkzaam is als artistiek directeur bij het Cullberg Ballet in Stockholm.

De School voor Nieuwe Dansontwikkeling is een professionele vierjarige Bacheloropleiding choreografie. De opleiding bestaat dertig jaar en werd door Smeets de afgelopen zeven jaar internationaal op de kaart gezet.

Mladenović is sinds 2010 directeur van Het Veem Theater, een internationaal coproductieplatform voor de hedendaagse podiumkunsten. Voor die tijd produceerde ze eigen werk en werkte ze samen met onder anderen Nicole Beutler en Ivana Müller. Ook richtte ze met Sarah Van Lamsweerde en Norberto Llopis Segarra stichting Tre Tigri op, die interdisciplinaire kunstprojecten mogelijk maakt. De afgelopen jaren nam ze bovendien regelmatig plaats in selectie- en adviescommissies van de Theaterschool Amsterdam.

Onder Mladenović’ leiding is Het Veem Theater de afgelopen vier jaar uitgegroeid tot een unieke werkplaats in het Nederlandse en Europese performanceveld. Kunstenaars krijgen er de ruimte, tijd en het vertrouwen om eigen werk te ontwikkelen. Ook fungeert Het Veem Theater als impresariaat voor de realisatie van internationale coproducties en tournees.

De vacature voor directeur van Het Veem Theater is nog vacant.