De jury van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs heeft twee voorstellingen toegevoegd aan het rijtje genomineerden. MEN van BOG en A piece of time van Nick Steur maken kans op de geldprijs van 45 duizend euro, bestemd voor het maken van een nieuwe voorstelling.

Afgelopen december maakte de jury al bekend dat Nobody home van Daria Bukvic en Goldmund van De Nieuwkomers/Orkater in samenwerking met Korzo zijn genomineerd. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival op 3 september 2015. 

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest veelbelovende theatermaker tot 35 jaar en is een initiatief van het BNG Cultuurfonds en het Nederlands Theater Festival. 

De voorstelling die de winnaar met het geldbedrag zal maken gaat in première tijdens het Nederlands Theater Festival 2016 en maakt aansluitend een tournee langs de Nederlandse theaters.

Eerdere winnaars waren onder anderen Schwalbe (2014), Sadettin Kırmızıyüz (2013), Joeri Dubbe (2012), Ilay den Boer (2011), Sanja Mitrovic (2010) en Leen Braspenning (2009).

Foto: A piece of time – Nick Steur