Met ingang van het volgend seizoen breidt het Nationale Toneel zijn ensemble van acteurs in vaste dienst uit met vijf jonge acteurs. Katja Herbers (32), Joris Smit (31), Sallie Harmsen (23), Hannah Hoekstra (25) en Reinout Scholten van Aschat (23) verbinden zich aan het Haagse gezelschap, dat artistiek wordt geleid door Theu Boermans. Bovendien treedt Casper Vandeputte (27) als vaste regisseur toe tot de artistieke kern.

Met de komst van de vijf nieuwe acteurs groeit het ensemble van het Nationale Toneel van elf naar zestien acteurs. Theu Boermans zegt erg blij te zijn zoveel jong talent naar Den Haag te hebben kunnen halen. ‘Zij zijn dé talenten van hun generatie. Het Nationale Toneel neemt zijn verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van jong theatertalent. Met deze zes jonge mensen investeren wij in de toekomst.’

Met Katja Herbers en Joris Smit haalt het Nationale Toneel twee ervaren, jonge en veelzijdige acteurs in huis. Beiden waren dit seizoen al bij het gezelschap te zien: Katja Herbers in Drie zusters en Joris Smit in Midzomernachtdroom. Herbers zal ook parttime verbonden blijven aan de Münchner Kammerspiele dat wordt geleid door Johan Simons. Sallie Harmsen, Hannah Hoekstra en Reinout Scholten van Aschat volgen binnen het Nationale Toneel een coachingstraject voor jonge acteurs richting de grote zaal. Casper Vandeputte volgt een vierjarig coachingstraject voor regisseurs richting de grote zaal.

Harmsen, Hoekstra en Scholten van Aschat studeerden alle drie onlangs af. Als filmacteurs wisten zij al naam te maken, onder meer in Het echte leven (Gouden Kalf-nominatie Sallie Harmsen), Hemel (Gouden Kalf Hannah Hoekstra) en De Heineken ontvoering (Gouden Kalf Reinout Scholten van Aschat). Casper Vandeputte is de regisseur van de bejubelde voorstelling Somedaymyprincewill.com en regisseert nu Speeldrift naar de roman van Julie Zeh, een coproductie van Toneelschuur Producties en het Nationale Toneel.