Jenny Arean ontvangt de Blijvend Applaus Prijs 2016 in de categorie Cabaret en Kleinkunst voor haar gehele oeuvre. Ze ontvangt de prijs op 20 november in De Kleine Komedie in Amsterdam.

De Blijvend Applaus Prijs is een oeuvreprijs voor een podiumkunstenaar die het actieve theaterleven (deels) heeft beëindigd. De jury, bestaande uit Pietie van Veen, Henk van Gelder en Ruut Weissman, benadrukt in haar rapport dat Arean nog geen afscheid heeft genomen, maar toch de prijs nu al verdient.

‘Zij is de beste chansonnière van Nederland, die met een onverzettelijke overtuigingskracht en fonkelende expressie zingt wat ze te zeggen heeft. Gretig en genietend’, aldus de jury.

De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur van Iris Le Rütte en een geldbedrag van vijfduizend euro. Hij wordt dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Henny Orri, Mini & Maxi, Ingeborg Elzevier, Paul van Vliet en Ellen Vogel.

Arean werkt momenteel met collega Marijn Brouwers aan de voorstelling Jenny Arean & Marijn Brouwers, die op 16 mei in première gaat in De Kleine Komedie in Amsterdam en speelt tot maart 2017. 

Foto: Mark Kohn