Nicole Beutler, Silbersee en Jeffrey Meulman behoren tot de negen genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2014. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën aan kunstenaars of instellingen die een onderscheidende en actuele bijdrage leveren aan de kunst in Amsterdam. De prijzen, 35 duizend euro per categorie, worden uitgereikt op 28 augustus in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Choreografe Nicole Beutler is genomineerd voor de stimuleringsprijs, samen met debatcentrum/uitgeverij Kunstverein en ontwerpstudio Studio Moniker. Operagezelschap Silbersee (voorheen Vocaallab) en Theaterfestivaldirecteur Jeffrey Meulman zijn genomineerd voor beste prestatie, samen met club Trouw Amsterdam/De Verdieping. Voor de derde categorie, bewezen kwaliteit, zijn Kees de Koning (oprichter hiphoplabel TopNotch), Willem Jeths (componist) en Jan van Toorn (grafisch ontwerper) genomineerd.

Bij de bekendmaking op 4 juni waren de winnaars van vorig jaar, Reinbert de Leeuw, de Appel arts centre en Habbekrats, aanwezig. Een jury onder leiding van Clairy Polak zal de genomineerden beoordelen op kwaliteit, vernieuwing en cultureel ondernemerschap.

(Nicole Beutler, foto: Anja Beutler)