Barbara Van Lindt en Agnes Quackels gaan het Brusselse Kaaitheater leiden. Zij nemen als duo gezamenlijk de algemene en artistieke coördinatie van het kunstencentrum op zich. Zij volgen eind oktober Guy Gypens op.

Van Lindt was lange tijd werkzaam in Nederland, bij het Gasthuis in Amsterdam en van 2009 tot vorig jaar als directeur van DasArts (nu DAS Theatre), Amsterdamse masteropleiding voor theatermakers en curatoren. Daarnaast had ze in Vlaanderen de leiding over STUK  in Leuven, wp Zimmer in Antwerpen en werkte bij het Kunstenfestivaldesarts in Brussel. Quackels is nu artistiek directeur bij kunstencentrum BUDA in Kortrijk.

De sollicitatiecommissie koos voor hun plan How to Be Many? waarin het theater meer ruimte moet maken voor Brusselse partnerorganisaties en sterkere publieksparticipatie, en streeft naar een aanbod en een publiek na dat de Brusselse superdiversiteit weerspiegelt. Het Kaaitheater blijft zich ook verbinden met Brusselse, Vlaamse en internationale artiesten, zowel gevestigde waarden als mid-career en jongere podiumkunstenaars. “We geloven in meerstemmigheid en wederkerigheid als krachten met een magnetische werking”, schrijven Van Lindt en Quackels.

De huidige zakelijk directeur, Valerie Vernimme en artistiek programmator, Katleen Van Langendonck, blijven aan, waarmee het huis een volledig vrouwelijke leiding krijgt.

foto Karin van de Wiel