Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds van Albert Verlinde hebben een donatie van 821 duizend euro van de BankGiro Loterij gekregen voor het Nationaal Theaterweekend 2016. Het geld is afkomstig uit een van de extra trekkingen in 2014. 

Tijdens het Nationaal Theaterweekend, dat voor het eerst zal plaatsvinden op 15, 16 en 17 januari 2016, openen tientallen Nederlandse theater hun deuren voor de speciale prijs van tien euro per persoon. Doel van het initiatief is de versterking van de band tussen publiek en de podia in de directe omgeving. 

De donatie werd op 10 februari jl. bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De BankGiro Loterij overhandigde daar in totaal 62,5 miljoen euro aan 66 culturele instellingen uit het hele land. Dat is de helft van zijn opbrengst van 2014.

Behalve de steun voor het Nationaal Theaterweekend ontvangt het Prins Bernhard Cultuurfonds dit jaar ruim 13,5 miljoen euro van de loterij, ter ondersteuning van cultuur, natuur en wetenschap.

Het Jeugdcultuurfonds, een nieuwe, vaste partner van de BankGiro Loterij, krijgt een jaarlijkse bijdrage van tweehonderdduizend euro. Het Jeugdcultuurfonds geeft kinderen uit minder bedeelde gezinnen de kans om met kunst en cultuur in aanraking te komen en zich te ontwikkelen door bijvoorbeeld muziek te maken, toneel te spelen of te schilderen. 

Foto: Albert Verlinde (Nationaal Theater Fonds) en Adriana Esmeijer (directeur Prins Bernhard Cultuurfonds) ontvangen de cheque voor het Nationaal Theaterweekend