Het jaarlijkse Balletgala van Stichting Dansersfonds ‘79 wordt dit jaar opgedragen aan Keso Dekker. De Nederlandse theatervormgever en lichtontwerper gaf de voorbije 35 jaar ruim 600 dansproducties vorm in binnen- en buitenland. 

Naast vaste kostuum- en decorontwerper van Hans van Manen, was Dekker (IJsselmonde, 1946) vormgever voor meer meer dan vijftig choreografen waaronder Heinz Spoerli, Bianca van Dillen, Renato Zanella en Martin Schläpfer. Buiten de dans, werkte hij samen met toneelregisseurs als Annemarie Prins, Gerardjan Rijnders en Johan Simons.

Tijdens het gala op 14 november in het DeLaMar Theater maken acht Nederlandse dansgezelschappen hun opwachting, waaronder Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam. Op het programma staan werken van choreografen als Hans van Manen, Marco Goecke, Mauro Bigonzetti en Ed Wubbe.

Stichting Dansersfonds ’79 is in 1979 opgericht met het doel dansers die – om leeftijdsredenen of vanwege hardnekkige blessures – hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen. Voor jong danstalent biedt het fonds hulp in de vorm van studiebeurzen en geldprijzen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het jaarlijkse Balletgala. Prinses Beatrix zal deze negentiende editie bijwonen.