Eliane Attinger is gestopt als algemeen directeur en artistiek leider van het Ostadetheater. Dit heeft Attinger in overleg met het bestuur van het Ostadetheater besloten. Zij leidde ruim twaalf jaar dit buurtpodium in de Amsterdamse Pijp. Mark Walraven is aangesteld als interim directeur. 

Eind 2012 legde het Amsterdamse Stadsdeel Zuid het Ostadetheater een subsidiekorting op. Daardoor zag het Ostadetheater zich gedwongen de organisatiestructuur te wijzigen. Voorheen bestond de directie uit zowel een artistiek als een zakelijk leider. Nu wordt dit in één functie verenigd. De functie van directeur krijgt hierdoor een nieuw profiel, met een duidelijk zakelijk accent. De samenwerking van het Ostadetheater met Feikes Huis en de Diamantfabriek wordt onveranderd voortgezet.

Eliane Attinger blijft aan als artistiek leider van Feikes Huis. Deze producent van eigentijds poppen- en objecttheater ontvangt de komende jaren een meerjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Mark Walraven is aangetrokken als interim directeur van het Ostadetheater. Hij neemt de functie van directeur waar. Walraven werkte voorheen onder andere als interim directeur bij Stella Den Haag en Theatergroep Dox.