Anton Corbijn maakt een documentaire over de Oekraïense danser Sergei Polunin (1989). Dancer II wordt de tweede film over de wereldberoemde balletlegende. Op YouTube staat sinds vandaag een fragment.

De nieuwe film wordt volgens Deadline ‘een visuele verkenning van dans en zal meerdere uitgebreide performance-sequenties bevatten, evenals een intieme kijk op hoe die worden gemaakt’. Producent van de film is Gabrielle Tana (Dancer), in samenwerking met WestEnd Films, met Maya Amsellem en Sharon Harel als executive producer. Het is nog niet bekend wanneer de film verschijnt.

In de vandaag geplaatste videoclip is te zien hoe Polunin in november in de Nederlandse buitenlucht danst op ‘In Your Room’ van Depeche Mode, in een choreografie van Ross Freddie Ray.

Polunin werd op jonge leeftijd herkend als groot danstalent in zijn geboorteland Oekraïne. Al op zijn negentiende was hij eerste solist bij The Royal Ballet in Londen. Maar na een paar jaar stopte hij van de ene op de andere dag met dansen, volledig opgebrand door een combinatie van het veeleisende dansersbestaan, heimwee en drugs.