Het duo Yentl en de Boer heeft op zondag 19 april de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen voor het lied Ik heb een man gekend. De jury ziet voor Yentl en De Boer een veelbelovende toekomst in het theaterlied. Zij vond het lied ‘wel kleinkunst, maar niet ouderwets’ en prees de prachtige akkoorden en de levendige afwisseling in de samenzang. 

Yentl Schieman en Christine de Boer, die een duo vormen sinds hun opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, wonnen in 2013 de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en toerden vervolgens met hun theaterprogramma De Meisjes door het land. Ze maken deel uit van de formaties Het nieuwe lied en #aanstormend en zijn volgend seizoen in de theaters te zien met het gloednieuwe programma De snoepwinkel is gesloten. Het lied Ik heb een man gekend schreven Yentl Schieman en Christine de Boer samen. De Boer is verantwoordelijk voor de compositie, Schieman voor de samenzang.

De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze werd drieëntwintig jaar geleden ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. De prijs bestaat uit 3.500 euro en een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt gemaakt door Frank Rosen.

De jury bestond dit jaar uit componist Cor Bakker, cabaretier en programmamaker Jacques Klöters (voorzitter), theaterdirecteur Nel Oskam, schrijver en cabaretier Frans Mulder en zangeres Marjolijn Touw.

De winnaars ontvingen hun prijs uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan tijdens een muzikaal programma in Theater Bellevue. Met de uitreiking kwam een eind aan de achtentwintigste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival, waarin de jury- en publieksprijs van het Concours om de Wim Sonneveldprijs werd gewonnen door Tjeerd Gerritsen.