Annemieke Keurentjes wordt half juli 2022 secretaris internationalisering van het Fonds Podiumkunsten. Op dit moment is Keurentjes programming director theater en dans bij het Holland Festival.

Het Fonds Podiumkunsten geeft namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunst. Als secretaris internationalisering bij het cultuurfonds wordt Keurentjes verantwoordelijk voor internationale samenwerkingen van Nederlandse makers. Naast de inhoudelijke verantwoordelijkheid voor internationale subsidieregelingen en programma’s, zal ze samen met de programmamanagers internationale promotie (voorheen Dutch Performing Arts) werken aan de aanwezigheid en zichtbaarheid van Nederlandse podiumkunsten in het buitenland.

Met Annemieke Keurentjes verwelkomt het cultuurfonds ruime ervaring op het gebied van internationalisering en een breed netwerk wereldwijd, reageert directeur Viktorien van Hulst. Voordat Keurentjes bij het Holland Festival ging werken, vervulde ze al diverse beleids-, bestuurs- en adviesfuncties in de podiumkunstenwereld. Bij het FPK was Keurentjes eerder verkenner in het Fast Forward-pogramma.

Keurentjes laat weten ernaar uit te kijken om zich in te zetten voor uitwisseling en internationale kansen in het podiumkunstenveld. ‘De veranderingen die de klimaatcrisis en de pandemie afdwingen vragen om nieuwe, creatieve manieren van samenwerking. Daarbij hoort ook het benutten van de mogelijkheden die een “nieuw normaal” gebracht heeft, in afstemming met andere spelers in het veld.’

Foto: Fonds Podiumkunsten