Kleinkunstenares Anne van Veen is vanmiddag te gast in het radioprogramma Theatermakers op Amsterdam FM. Ze komt vertellen over haar nieuwe programma Boi, dat zaterdag in première gaat in het Compagnietheater. Ook Stadsschouwburgprogrammeur René van der Pluijm en Theaterkrant-hoofdredacteur Simon van den Berg komen langs.

Van der Pluijm zal het programma van festival Brandstichter toelichten, waarin vanaf 7 februari twee weken lang het werk van de Duitse documentairetheatergroep Rimini Protokoll wordt gepresenteerd in de Stadsschouwburg Amsterdam. Van den Berg komt tekst en uitleg geven bij het Theaterjaarboek 2016, dat gisteren onder zijn redactie verscheen. Constant Meijers presenteert en Loek Zonneveld deelt zijn recensie van de week.

Theatermakers is elke donderdag tussen 15:00 en 16:00 live te beluisteren via ether 106.8, kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143). Terugluisteren kan op amsterdamfm.nl (playlist Kunst en Cultuur) en via de podcast.

foto: Mein Kampf van Rimini Protokoll, Candy Welzzz