Ann Olaerts heeft haar vertrek als directeur van de Toneelacademie Maastricht aangekondigd. Ze legt haar functie per 1 juni aanstaande neer, precies een jaar na haar indiensttreding.

Olaerts combineert in haar functie als directeur het zakelijk en inhoudelijk management van de academie. Volgens oud-directeur Leo Swinkels ligt de focus voor haar teveel op de zakelijke kant en te weinig op de inhoud. Swinkels heeft een deel van Olaerts taken tijdelijk overgenomen. Vanaf de zomer zal worden gezocht naar een nieuwe kandidaat voor de functie.

De Vlaamse Ann Olaerts was van 1992 tot 1997 en van 2005 tot 2010 directeur van het Vlaams Theater Instituut. Tot november 2012 was ze beleidsadviseur Cultuur en Onderwijs van de Vlaamse minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel. Haar focus lag op de snijlijn tussen cultuur en onderwijs, ook was ze nauw betrokken bij inspecties van het theateronderwijs in Vlaanderen en Nederland.

Swinkels is directeur van de Arts Faculty Maastricht, de overkoepelende faculteit van Hogeschool Zuyd waartoe de Toneelacademie, het Conservatorium en de Academie Beeldende Kunsten behoren.

Foto: Ann Olaerts