Vanaf donderdag 11 december gaat bij AmsterdamFM het radioprogramma Theatermakers van start. Theatermakers staat volledig in het teken van theater en vormt daarmee een unicum op de Nederlandse radio. Het vervangt het programma Clash der Recensenten.

Theatermakers wordt afwisselend gepresenteerd door Constant Meijers en Gian van Grunsven. In elke uitzending interviewen zij theatermakers en andere theaterprofessionals, bespreken ze de top-5 met beste voorstellingen van de week en geven ze een overzicht van nieuwe premières in Amsterdam. Loek Zonneveld recenseert een actuele voorstelling. Daarnaast besteedt Theatermakers aandacht aan actuele ontwikkelingen in de wereld van de podiumkunsten.

In de eerste editie op 11 december zijn dramaturg Berthe Spoelstra en theatermaker Sanne Nouws te gast naar aanleiding van Fraslab, momenteel in Frascati. Don Duyns komt spreken over zijn voorstelling Anton Heyboer – Groeten uit Den Ilp, de lunchvoorstelling in Theater Bellevue. Loek Zonneveld recenseert Maria Stuart van Toneelgroep Amsterdam.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en online platform Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag te beluisteren tussen 15:00 tot 16:00 uur via ether 106.8 of kabel 103.3, en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143).

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf te beluisteren op amsterdamfm.nl.