De politie Amsterdam heeft acteur en ex-Feyenoorder Rory de Groot dringend aangeraden om geen posters en flyers van zijn voorstelling Hand in hand. Het verhaal van een belofte in de stad te verspreiden. Dit besloot de buurtregisseur van de politie vanwege de gebeurtenissen in Amsterdam-Noord begin januari, toen de muren van het theater waar De Groot zou spelen met doodsbedreigingen werden beklad. Op de voorstellingsposter is De Groot in een Feyenoordshirt te zien.

Op 26 en 27 februari staat de voorstelling in Theater Bellevue in Amsterdam. Het theater heeft nieuwe posters voor in zijn vitrines laten ontwerpen, met daarop een foto uit de voorstelling waarop De Groot  zonder Feyenoordshirt is te zien. Ook is de titel van het stuk ingekort tot Het verhaal van een belofte. De voorstelling, een regie van Ria Marks, is autobiografisch: De Groot debuteerde in 2003 in het eerste van Feyenoord.

Ook bij de voorstelling die in januari zou plaatsvinden werd besloten om geen posters en flyers te verspreiden. De Groot maakt deel uit van de Theaterstraat, een van de vijf Broedstraten in Amsterdam-Noord waar een collectief van theatermakers voorstellingen maakt voor de buurt. Het stuk werd enkel gepromoot op een besloten Facebookgroep die om onduidelijke redenen is uitgelekt, waardoor de poster openbaar werd. De Groot koos er toen voor de voorstelling af te gelasten om te voorkomen dat ze een negatieve weerslag op zijn collectief zou hebben. In Bellevue staat hij enkel onder zijn eigen naam, waardoor hij de voorstelling doorgang laat vinden.

Hand in hand. Het verhaal van een belofte stond zonder problemen in andere steden. De recensie van de voorstelling is te lezen op www.theaterkrant.nl/recensie/hand-in-hand-het-verhaal-van-een-belofte/

(foto: Eveline Renaud)