Het radioprogramma Theatermakers staat donderdag in het teken van het Amsterdam Fringe Festival en het debuut van Theatergroep Landgenoten.

Dansmakers Nicole Geertruida en Cherish Menzo komen vertellen over de voorstelling Efes, een fysieke uitputtingsslag op het Fringe Festival over de oneindigheid van het cijfer 0. Theatermaker Anne Stoop licht haar festivalvoorstelling Over/bruggen toe, waarin ze op locatie de spanningen tussen originele bewoners van Amsterdam Noord en de nieuwkomers onderzoekt.

Theatergroep Landgenoten presenteert in het programma de voorstelling Club Paradis. Met deze geëngageerde en actuele voorstelling over radicalisme en moederliefde debuteert het gezelschap van Yahya Gaier en Nisrine Mbarki straks in het Compagnietheater.

Daarnaast komt Loek Zonneveld met zijn recensie van de week en worden het Theaternieuws en de TheaterTop5 behandeld. Deze week is de presentatie in handen van Anne de Loos en Jochum Veenstra.

Het radioprogramma is elke donderdag tussen 15.00 tot 16.00 uur live bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3 en zowel live als achteraf te beluisteren via de website van Amsterdam FM.