Amsterdam Dance Event, een van de grootste internationale festivals op het gebied van elektronische muziek, voegt theater toe aan zijn programmering. De Amsterdamse club Sugarfactory presenteert een programma op de rand van theater en elektronische muziek.

Op zondag 18 oktober zijn in de Sugarfactory vier experimentele, theatrale acts uit Nederland te zien onder de noemer ‘Modalities: An Exploration of Theatre and Electronic Music’. Hoewel zeer uiteenlopend in stijl, vorm en inhoud hebben deze acts met elkaar gemeen dat zij een brug proberen te slaan tussen club en theater.

Volgens programmeur Tycho Hellinga ontbrak performance art op Amsterdam Dance Event (ADE), terwijl dat een steeds grotere rol is gaan spelen op festivals en in het nachtleven. ‘Je ziet dat het voor organisatoren steeds belangrijker wordt om zich te onderscheiden. Steeds vaker boeken ze performance-artiesten op hun feest of festival. Op een showcase als ADE mag dat dan niet ontbreken.’

Aan het evenement doen mee: het Rotterdamse KOBE Collectief (Nastaran Razawi Khorasani en Davy Pieters), de Zweeds/Amsterdamse Lena Glücksman Nilsson met leden van Project Wildeman, het Amsterdamse performance art collectief Studio Nepco/Artificial Happiness en het avant-gardistische muziekduo G∆RTM∆LEN uit Den Haag.

Foto: KOBE Collectief