De jeugdvoorstelling Help, waarmee Theatergroep Max in het Seattle Children’s Theatre staat, krijgt lovende recensies van de Amerikaanse pers. Vooral de muziek in de voorstelling over het ontstaan van The Beatles wordt geprezen. Hoewel de recensenten vinden dat de acteurs geenszins op The Fab Four lijken, komen ze muzikaal heel dicht in de buurt, zo is het oordeel. ‘As far as musical sound and musical talent, boy howdy! do they sound great.’

De pers is unaniem in zijn lof over de acteerprestaties (‘suberb’ , ‘incredibly talented’ en ‘amazing’) en de ‘exceptional’ muzikale kwaliteiten van Beatles-acteurs Matthijs van de Sande Bakhuyzen (als Lennon), Erik van der Horst (Harrison), Marne Miesen (McCartney) en Mees van Warmerdam (Ringo). ‘Oh yeah, and they sing brilliantly while effortlessly accompanying each other on guitar, bass, and drums — with all the panache of a legit rock band.’ Zelfs het oordeel dat Viktor Griffoen, die de ex-Beatles-percussionist Pete Best speelt, een minder begaafd drummer is dan Van Warmerdam, past wat betreft een recensent perfect in het verhaal. Pete wás immers ook een minder talent dan Ringo.

Lottie Hellingman, die alle vrouwenrollen op zich neemt, krijgt de meest enthousiaste reacties. De ‘manic, pixie-like whirlwind’ is ‘nothing short of amazing. Her energy, incredible facial expressions, and heartfelt emotions for the band throughout the performance are the glue that holds the story together. She even sings and dances—very well—and is an essential part of the story.’ Het Engels van de Nederlandse acteurs is misschien niet accentloos (of misschien toch wel), maar de muziek weet dat goed te compenseren, vinden de critici.

Sinds 11 april speelt Theatergroep Max Help in Seattle. Het einde van de voorstellingenreeks in de Amerikaanse stad is op 13 mei. Dan is de Nederlandse versie nog in Amsterdam te zien vanaf 31 mei. Om de voorstelling in Amerika te promoten zong de cast ‘She loves you’ in een lokaal televisieprogramma.