De voorstelling Play Maids heeft op 13 juni op het festival ‘Körber Studio Junge Regie’ in Hamburg de publieksprijs gewonnen. Met het interdisciplinaire muziektheaterstuk – geïnspireerd door De Meiden (1947) van Jean Genet – studeren Anne Freriks, Robin Kuiper en Mart van Berckel (regie) af aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ in Arnhem.

Aan de voorstelling werken actrice Margreet Blanken, HKU-student Music & Technology Ralf Gerritse en regisseur/coach Sanne van Rijn mee. De vormgeving is van Maison the Faux, het modelabel van Joris Suk en Tessa de Boer die in 2013 afstudeerden aan de opleiding Fashion Design van ArtEZ.

Körber Studio Junge Regie is een jaarlijks festival voor jonge regiestudenten, waarbij van iedere regieopleiding uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk een productie uitgenodigd wordt. Het festival vond voor de 13e keer plaats in het Thalia Theater, Hamburg, in samenwerking met de Theaterakademie Hamburg. ArtEZ Muziektheater was uitgenodigd als buitenlandse gastopleiding, omdat het thema van dit jaar ‘Muziektheatrale vormen’ was.

Alle producties werden door een vakjury beoordeeld. Play Maids werd geprezen om haar vormvastheid, zintuiglijkheid en muzikaliteit. Ook de actualiteit van de thematiek, de omgang met taal en de vormgeving werden als sterke punten benoemd. Als buitenlandse gastproductie diende de voorstelling niet mee naar de juryprijs. Die ging dit jaar naar regisseuse Anna Frick.

Play Maids is in september te zien op het Amsterdam Fringe Festival.

Foto: Sanne Peper