Actrice, zangeres en cabaretière Hetty Blok is in de nacht van maandag op dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden. Blok werd bekend door haar rol als zuster Klivia in de televisieserie Ja zuster, nee zuster van Annie M.G. Schmidt.

Ze maakte haar toneeldebuut in 1943 en speelde in 1951 voor het eerst in de televisie-uitzending Een toverspiegel van Erik de Vries. Tussen 1966 en 1968 was ze te zien in Ja zuster, nee zuster, waardoor ze in aanraking kwam met de teksten van Schmidt. Vervolgens trok ze jarenlang door het land met haar soloprogramma Ziezo, waarin ze liedjes van Schmidt zong.

Ook werd ze geliefd door haar rol als Sjaan in Schmidts radioserie In Holland staat een huis, ook bekend als De familie Doorsnee. Ze werkte bij verschillende cabaretgezelschappen, waaronder bij Wim Ibo en Wim Sonneveld. Verder speelde ze in de tv-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer, in enkele films, presenteerde ze radioprogramma’s, schreef ze een sprookjesboek (Het groene aapje) en maakte ze langspeelplaten met sprookjes en verhalen van Godfried Bomans. Ook gaf ze les aan de jongere generatie cabaretiers en musicalacteurs.

(Hetty Blok als Dokter Klivia)