Acteur Gaston van Erven is vrijdag op 75-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Den Haag. Van Erven speelde bijna dertig jaar lang bij de Haagse Comedie en het latere Het Nationale Toneel, destijds de huisbespelers van de Koninklijke Schouwburg. Brede bekendheid verwierf hij met rollen in televisieseries als Medisch Centrum West en Onderweg naar Morgen

Gaston van Erven (Goirle, 1944) studeert in 1964 af aan de Toneelacademie Maastricht. Datzelfde jaar volgen zijn eerste drie rollen bij de Haagse Comedie. Hij blijft bijna dertig jaar aan het gezelschap verbonden, dat later overgaat in Het Nationale Toneel (inmiddels het Nationale Theater). In 1991 speelt hij er voor het laatst, in de voorstelling Slotkoor met regisseur Hans Croiset. In de jaren ’60 en ’70 speelt hij tevens meerdere rollen bij het Groot Limburgs Toneel.

In 1968 maakt Van Erven zijn televisiedebuut in de Belgische dramaserie De Bocht. Er volgen meerdere (gast)rollen, in zowel Nederlandse als Belgische dramaseries. Hij wordt onder meer een van de gezichten van Medisch Centrum West (als Walter de Bak),Vrienden voor het Leven (als meneer Veenstra), Onderweg naar Morgen (als Jan Reitsema) en IC (als Bent Pauwels).

Films waarin Van Erven speelt zijn onder meer Tasten in het Duister (1996) en De Ordening (2003). Zijn laatste rol was die van burgemeester in de film Nooit te oud uit 2013 over ouderen in een zorgcentrum.