Het Fonds Podiumkunsten heeft aan 9 projecten een subsidie nieuwe makers toegekend. De veelbelovende, jonge podiumkunstenaars zijn: Fuensanta Mendez (Bimhuis), Annemijn Rijk (De nieuwe Vorst), Booi Kluiving (Feikes Huis), Christian Guerematchi (ICK Amsterdam/ Zwaanproducties), Collectief Blauwdruk (Karavaan), Gilberto Gomes Leal – Amenti Movemeant (Motel Mozaique), Celine Daemen (Silbersee), Karlijn Hamer (Delphine) en Elfie Tromp (Werkplaats Walhalla).

Het gaat om de eerste van twee aanvraagrondes in 2021. De subsidieregeling nieuwe makers is bestemd voor beginnend talent. Het geeft de makers de mogelijkheid om zich in een langer lopend traject (maximaal twee jaar) te ontwikkelen in samenwerking gezelschappen, podia of festivals.

Aanvragen worden in twee ronden per jaar behandeld. Voor deze eerste ronde van het jaar is een budget van 929.259 euro ter beschikking gesteld. Van de 15 aanvragen die in behandeling zijn genomen werden 9 goedgekeurd. Het hoogste bedrag van 120,00 euro ging aan Booi Kluiving (Feikes Huis). De verdeling van het gehele bedrag is te vinden op de site van het FPK.

Publiciteitsbeeld Hikikomori van Collectief Blauwdruk en Karavaan: Emil de Jong