Onze selectie uit het online theateraanbod van deze week.

1. Pretpakket (6+) van Introdans
Een Engels theekopje, twee zielige kunstkerstboompjes, een rode typemachine en een antieke radiowekker. De curieuze rekwisieten duiken op als vreemde details in Wrapped (1996), een choreografie van de Israëlische Inbal Pinto die Introdans dit seizoen voor het eerst in zijn geheel uitvoert onder de titel ‘Pretpakket’. Verwacht geen narratieve logica, wel de fantasie van speels absurdisme.
T/m 30 mei.
Online te zien via de website van Podiumkids (€ 2,99).

2. Compact India Dans Festival van Korzo
Ook dit jaar programmeert Korzo het India Dans Festival volledig online. Op het online 3D platform Studio X is een combinatie van nieuwe creaties, hedendaagse en klassieke dansstijlen te zien. Premières komen van het Haagse Bharatanatyam-talent Poernima Gobardhan (My Pitṛs) en choreografe Kalpana Raghuraman (Tara met danseres Indu Panday en Fluïde met zangeres Shashwathi Jagdish en breakdancer Denden Karadeniz). In de ‘Pop-Up Room’ van Studio X is er een contextprogramma met onder meer live nagesprekken met nationale en internationale gasten.
5 t/m 9 mei.
Meer informatie over het programma is op de website te vinden.

3. Pink Elephants on Parade van Werkplaats Walhalla
In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met de presentatie van Pink Elephants on Parade, een ode aan de verbeelding en een requiem voor de kinderlijke fantasie. Hun poëtisch theatraal concert met nieuw gecomponeerde muziek en een regie van Anouk Beugels wordt dit seizoen gestreamd. ‘Een voorstelling tussen slapen en waken, droom en hallucinatie, escapisme en nachtmerrie’, volgens onze recensent Elise van Dam.
7 en  8 mei om 21:00 uur
Kaarten vanaf €7,50 via Theater Bellevue.

4. Nacht van Tryater
De Friestalige voorstelling door het uit Leeuwarden afkomstige gezelschap Tryater bestaat eigenlijk uit twee delen: de toeschouwer meldt zich aan via de website en krijgt online een film te zien over slapeloze mensen, echte nachtbrakers, vaak tegen wil en dank. Aan het eind van de film gaat de deurbel en staat een van de personages live aan de voordeur en onthult in een monoloog zijn of haar verhaal. ‘Een onweerstaanbaar bijzondere voorstelling’, noemde  onze recensent Kester Freriks het. Wegens succes wordt de voorstelling dit weekend in verschillende gemeenten in Friesland hernomen. Daarnaast is de voorstelling voor het eerst ook volledig online te bekijken via een livestream. Er kan vooraf worden gekozen voor de Friestalige monoloog door actrice Joke Tjalsma of een Nederlandstalige door acteur Karel Hermans.
8 en 9 mei om 20:00 uur en 21:30 uur
Kaarten € 17,50 en deelnemende gemeenten via de website van Tryater.

5. Geen Moederdag van Magda Nij Bijvank
Theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank organiseert een divers programma over vrouwen die geen moeder zijn, ongewild, bewust en alles er tussenin. Met persoonlijke, openhartige verhalen en muziek.
9 mei om 16:00 uur
Gratis te reserveren via het WilminkTheater.

Foto: Pink Elephants on Parade, Vincent van Woerkom