Julia Terlunen is vanaf 1 maart de nieuwe secretaris internationalisering bij Fonds Podiumkunsten. Zij vervangt Nico Schaafsma, die in april 2016 met pensioen gaat. Terlunen wordt het aanspreekpunt en het gezicht voor de regeling internationalisering.

In deze rol ondersteunt ze makers en uitvoerders bij het realiseren van hun internationale ambities. Zo wordt ze verantwoordelijk voor de voorbereiding van de behandeling van subsidieaanvragen voor de adviescommissie door (senior)stafmedewerkers en bureaumedewerkers. Ook zal ze een actieve bijdrage leveren aan de evaluatie van de regeling internationalisering van het Fonds Podiumkunsten, die in 2016 plaatsvindt.

De van oorsprong Duitse Telrunen studeerde onder meer in Spanje, Chili en Nederland. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam behaalde ze haar master Arts, Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship. Ze werkte daarna bij Hivos en Stichting Doen en is momenteel werkzaam bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Ook is ze betrokken bij het internationale uitwisselingsprogramma Tandem, dat gericht is op community arts, amateurkunst en cultuureducatie.