DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering stelt een geldbedrag van 210.000 euro beschikbaar voor goede ideeën voor digitale toepassingen. DEN zal maximaal drie pioniersprojecten van producerende kunstinstellingen selecteren om samen een basis te leggen voor digitalisering in de kunstensector.

Met de deze ‘Open call for ideas voor pionierprojecten’ nodigt DEN kunstinstellingen uit om ideeën aan te dragen voor digitale toepassingen op het gebied van het creatieproces, publieksbenadering en -participatie of rond het digitaal vastleggen van de artistieke erfenis. In de plannen moeten het maken van kunst, digitalisering en innovatie elkaar versterken.

Het kenniscentrum  zal de gekozen ideeën tot een demo, prototype of pilot ontwikkelen. Daarvoor is in totaal 210.000 euro beschikbaar, verdeeld over maximaal drie projecten. De ideeën zullen worden getoetst door een onafhankelijk panel uit de kunstensector.

DEN-directeur Maaike Verberk lanceerde de Open Call tijdens het programma ‘Het geheugen van theater’ op het Nederlands Theater Festival in Amsterdam. Vooral omtrent digitale innovatie voor het archiveren van theatererfgoed hoopt DEN ideeën te ontvangen.

Kunstinstellingen en kunstenaars kunnen tot en met 19 oktober 2018 hun ideeën indienen. In enkele Q & A-sessies tijdens het Nederlands Theater Festival zal DEN-medewerker Marcus Cohen meer vertellen over de call. Deze zijn op 12 (14:00 – 16:00) en  13 september (16:00 – 18:00).

Meer info en aanmelding.