Schatgravers van Theaterschrift Lucifer Matthijs van Maltha Er valt niets meer te spelen. Een gesprek met Jozef van den Berg

Kort geleden heeft Theaterkrant.nl de hosting overgenomen van Theaterschrift Lucifer, het internettijdschrift voor theaterkritiek en -beschouwing dat bestond van 2005 tot 2013. Hierdoor kan die site als archief ook op de lange termijn beschikbaar blijven. Om dit archief hernieuwd onder de aandacht te brengen vragen we een aantal jonge dramaturgen om een artikel dat ook nu nog het lezen waard is uit te zoeken en in te leiden. Deze keer is dat Matthijs van Maltha die koos voor Er valt niets meer te spelen, een gesprek van Johannes van den Heuvel met Jozef van den Berg uit Theaterschrift Lucifer #12.
(meer…)

Schatgravers van Theaterschrift Lucifer Iris Spanbroek Theater in Tsjechië: aanzet tot zelfreflectie

Kort geleden heeft Theaterkrant.nl de hosting overgenomen van Theaterschrift Lucifer, het internettijdschrift voor theaterkritiek en -beschouwing dat bestond van 2005 tot 2013. Hierdoor kan die site als archief ook op de lange termijn beschikbaar blijven. Om dit archief hernieuwd onder de aandacht te brengen, vragen we een aantal jonge dramaturgen om een artikel dat ook nu nog het lezen waard is uit te zoeken en in te leiden. Iris Spanbroek, student MA International Dramaturgy aan de UvA, herleest Theater in Tsjechië van Hana Bobkova uit Theaterschrift Lucifer #10.
(meer…)

Schatgravers van Theaterschrift Lucifer Jasmijn van Wijnen Over de zin en betekenis van het ervaringstheater  

Kort geleden heeft Theaterkrant.nl de hosting overgenomen van Theaterschrift Lucifer, het internettijdschrift voor theaterkritiek en -beschouwing dat bestond van 2005 tot 2013. Hierdoor kan die site als archief ook op de lange termijn beschikbaar blijven. Om dit archief hernieuwd onder de aandacht te brengen vragen we een aantal jonge dramaturgen om een artikel dat ook nu nog het lezen waard is uit te zoeken en in te leiden. Het oog van Jasmijn Van Wijnen viel op ‘Experimenteren en transformeren. Over de zin en betekenis van ervaringstheater’ (#9 2009) van oud-Lucifer redacteur en dramaturg Bas van Peijpe. 
(meer…)

Schatgravers van Theaterschrift Lucifer Joost Segers Artistieke vrijheid midden in de samenleving

Kort geleden heeft Theaterkrant.nl de hosting overgenomen van Theaterschrift Lucifer, het internettijdschrift voor theaterkritiek en -beschouwing dat bestond van 2005 tot 2013. Hierdoor kan die site als archief ook op de lange termijn beschikbaar blijven. Om dit archief hernieuwd onder de aandacht te brengen vragen we een aantal jonge dramaturgen om een artikel dat ook nu nog het lezen waard is uit te zoeken en in te leiden. Deze keer is dat Joost Segers die koos voor Een gedachte over de vraag waarom er weer theater over politiek wordt gemaakt van Rezy Schumacher uit Theaterschrift Lucifer #1.
(meer…)

Schatgravers van Theaterschrift Lucifer Vera Hoogstad Over publieksexperimenten toen en nu

Kort geleden heeft Theaterkrant.nl de hosting overgenomen van Theaterschrift Lucifer, het internettijdschrift voor theaterkritiek en -beschouwing dat bestond van 2005 tot 2013. Hierdoor kan die site als archief ook op de lange termijn beschikbaar blijven. Om dit archief hernieuwd onder de aandacht te brengen vragen we een aantal jonge dramaturgen om een artikel dat ook nu nog het lezen waard is uit te zoeken en in te leiden. De eerste is Vera Hoogstad die koos voor Schoon. Over publieksexperimenten bij Mickery en nu van Nienke Meeter uit Theaterschrift Lucifer #6.
(meer…)