Alle reacties

 • Avatar

  Van Ingrid Kraay Op FRAMED

  Vanavond de livestream gezien vd voorstelling framed, kippenvel!!! En ohh wat missen we het om live bij een voorstelling aanwezig te kunnen/mogen zijn.
  Echt heeeel fijn dat we op deze manier een avondje uit ( thuis) hadden

  Hopelijk tot snel live!!!

 • Avatar

  Van Erik Vernij Op Regisseur en choreograaf Carla van Driel overleden

  Carla van Driel, wat een verlies om ook zo jong afscheid van het leven te nemen.
  Precies 5 jaar geleden 24-3-2016 organiseerde ze een bijdrage aan de uitvaart van mijn vrouw Marijke.
  Zo lief was ze toen voor ons. Ze was er altijd voor onze kinderen toen deze op het Hofplein speelden. Ze had het zelfs moeilijk toen Rens vanwege zijn sport van de theaterschool af moest. Ze had zoveel plannen met hem en met vele andere kinderen dat dat haar aan het hart ging. Bovendien was ze altijd een aanspreekpunt en achter die nuchtere visie, zat zoveel gevoel.
  We hebben jaren genoten van zeker ook Louis’ en Christines inbreng en van heel veel lieve acteurs die wij ook nog steeds koesteren zoals Jaco en Malou. Heel veel cd’s zijn op onze lange vakantie meegegaan en die kenden we uit ons hoofd.
  Carla had voor ons een aparte status. Het leek haar los van de organisatie altijd te gaan om het maximaal mogelijke uit iemand te halen op de meest effectieve manier. Direct, duidelijk, maar altijd liefdevol. Ook naar ons als ouders was ze een kanjer. Fijne gesprekken hebben we gehad. Vooral mijn vrouw Marijke zag in haar een zielsverwant. Krap een jaar geleden kwam ik haar zomaar tegen. We hadden weer een mooi gesprek en spraken met elkaar af in het voorjaar elkaar weer te ontmoeten met een tochtje in een oldtimer. We dachten toen, dat Corona wel weer voorbij zou zijn. Hoe erg schrok ik, toen ik via mijn dochter Femke over haar overlijden hoorde. Natuurlijk is het voor de familie het allerergste wat je kan overkomen. Mijn kinderen, Femke Rens en Manouk kunnen dat ook beamen. Ik wens de familie heel veel sterkte toe dit verlies te verwerken. Wat had ik hun een langer samenzijn gegund. Ook denk ik dat als er geen corona was geweest, er een uitvaartplechtigheid was geweest die zijn weerga niet kent. Dat zou zij zeker verdiend hebben. Nu dat niet kan doe ik het maar binnen mijn mogelijkheden op deze manier.
  Met veel liefdevolle herinneringen….. ook namens mijn kinderen, Erik Vernij

 • Avatar

  Van anoniem Op Adem in, adem uit

  dit is de leukste show ooit!!!🤗😁

 • Avatar

  Van Thomas Lamers Op Vlaams Belanger in bestuur de Brakke Grond

  Misschien kunnen we een geheim teken afspreken, dat de Brakke Grond kan geven, als zij onze hulp nodig hebben om de Vlaamse cultuur te beschermen tegen de Vlaamse politiek.

 • Avatar

  Van @bekind Op Oostpool trekt lessen uit nieuw misbruikonderzoek

  EENZIJDIG? Veelzijdig juist!

  Er is een uitgebreid onderzoek gedaan door een onafhankelijke onderzoekscommissie waarin IEDEREEN zich kon melden. Niet alleen maar mensen met nare verhalen over Marcus Azzini. Er zijn mensen gehoord met alleen maar POSITIEVE VERHALEN over meneer Azzini. En toen meneer Azzini ZICHZELF ook als ‘melder’ had aangemeld, werd hij als ‘melder’ gehoord. Hoe veelzijdiger had het onderzoek moeten zijn…?

  Dat maakt het nu juist zo schokkend dat de conclusies van zo’n onafhankelijk onderzoek (en waarin de negatieve meldingen tegen de positieve zijn afgewogen) zo onverminderd bikkelhard zijn: fet gaat niet om een fout tabloidartikel of ‘toxic gossip’ die tot eenzijdige beeldvorming en karaktermoord leidt, maar tot een uitgebreid onderzoek waarin alle kanten zijn meegenomen. Er zijn levens verwoest, mensen en carrières kapot gemaakt.

  Als zulke betrouwbare conclusies zo hard blijven ten aanzien van Marcus Azzini, tja…dan zijn de reacties misschien ‘afschuwelijk’, maar wel ‘passend’. Dat is pijnlijk om te lezen.

  Als het onderzoek te eenzijdig is geweest, valt dat Oostpool te verwijten. Er zijn alleen meldingen onderzocht. Oostpool kon beslissen tot een ‘nader feitenonderzoek’. Het middel om hun gezelschap en artistiek leider te zuiveren van ‘eenzijdige beeldvorming’. In plaats daarvan zijn Marcus Azzini en Oostpool tot een ‘overeenkomst’ gekomen…en hebben ze hiervoor zelf niet gekozen.

 • Avatar

  Van Willy Westermann Op Stichting The Need for Legacy opgericht

  geweldig dat we aan de beurt komen. alleen mis ik in het NRC artikel het verhaal rond Cosmic Illusion Productions met Norman de Palm, Felix de Rooy, Willy Westermann (dramaturge) en vele anderen, die producties maakten in het oude veilinggebouw van Sotheby’s aan de Nes in Amsterdam.

 • Avatar

  Van Marc Veerkamp Op Alsnog structurele subsidie voor Studio Peer

  Staat dit er nou echt? Ik had moeite met het lezen van dit artikel omdat ik steeds met mijn ogen moest knipperen.

  ‘Een onafhankelijke commissie heeft het bezwaar van het gezelschap uit Gorinchem tegen het niet honoreren van zijn subsidieaanvraag gegrond verklaard. De adviseurs van het rijksfonds hadden de afgelopen periode geen enkele voorstelling van het gezelschap bezocht.’

  Dat kan dus gewoon. Of eigenlijk kan dat dus niet. Geen enkele voorstelling gezien!!! Toch een streep willen zetten door het voortbestaan van een groep. Een pijnlijk brevet van onvermogen. Dit is een meer dan terecht correctie!

 • Avatar

  Van Alexander Bauwens, voorzitter NVP-UNIMA Nederland Op Alsnog structurele subsidie voor Studio Peer

  Studio Peer, Fred en Ida en iedereen die hard aan deze erkenning heeft meegewerkt: Van harte gefeliciteerd. We zijn verheugd dat het zeer terechte bezwaar aan het adres van het Fonds Podiumkunsten bij het toekennen van de meerjarensubsidies gegrond is verklaard. Maar het laat ook zien dat het fonds soms haar beslissingen baseert op vreemde grondslagen en meningen. Het poppen- en objectentheater in Nederland verdiend echt beter en vooral meer aandacht en dus ondersteuning.

 • Avatar

  Van Marlou Smeets Op De loterij

  Twee keer achter elkaar gekeken, ga nog een derde keer kijken. Wist ook gelijk helder op wie ik moet gaan stemmen.
  Freek, vooral dóórgaan!

  Waarderende groet,

  M. Smeets

 • Avatar

  Van René Hoogenboom Op Bronst

  Net pas gezien, op televisie. Wat een fantastische voorstelling!
  Belachelijk om daar zo’n zure recensie over te schrijven. Ik heb bij vlagen dubbel gelegen. Natuurlijk zitten er best flauwe stukjes tussen, al bleek de zaal daar ook nog erg om te lachen. Kwestie van smaak dus. Ik vond het geweldig!

 • Avatar

  Van Carien Lokenberg Op De loterij

  EEN LACH EN EEN TRAAN……..VOND FREEK GEWELDIG,
  DIT KAN ECHT ALLEEN MAAR FREEK DE JONGE DOEN !
  DANK !!

 • Avatar

  Van Anton Looije Op De loterij

  Freek de Jonge “De Loterij” Een meesterlijke voorstelling en het beste wat in Nederland op cabaret gebied heeft voortgebracht.
  Freek blijft de grootste.

 • Avatar

  Van Dé Elens Op Ruim 40 Nederlandse theaters doen mee met internationale theaterode

  En Dennis Rudge in Theater Walhalla Rotterdam!

 • Joke Beeckmans

  Van Joke Beeckmans Op Ruim 40 Nederlandse theaters doen mee met internationale theaterode

  Veel dank voor alle aanvullingen. We blijven het bericht vandaag aanpassen.

 • Avatar

  Van Richard Op De weg naar Carré van een stuiterende mafkees

  @Jeroen, dit lijkt me een geval van een slager die andermans vlees keurt.
  Niks mis mee dus.

 • Avatar

  Van Mohamed Yusuf Boss Op Ruim 40 Nederlandse theaters doen mee met internationale theaterode

  Mads Wittermans – Posthuis Theater Heerenveen

 • Avatar

  Van Leonie Op Ruim 40 Nederlandse theaters doen mee met internationale theaterode

  En Gustav Borreman in het Frand Hals Museum

 • Avatar

  Van Kees van Leeuwen, Theater Ins Blau Op Ruim 40 Nederlandse theaters doen mee met internationale theaterode

  En Nanette Edens in Theater Ins Blau

 • Simon van den Berg

  Van Simon van den Berg Op De weg naar Carré van een stuiterende mafkees

  Wat bedoel je, Jeroen? Van den Hanenberg schreef toch geen biografie over Visscher?

 • Avatar

  Van Jeroen Op De weg naar Carré van een stuiterende mafkees

  Mooie recensie maar ik blijf het een raar fenomeen vinden dat een biograaf andere biografieën recenseert.