Alle reacties

 • Avatar

  Van bernice meester op Hanna van Hendrik

  Een ontroerende voorstelling: ik heb gehuild, gelachen en gezongen.
  Hoewel ik niet van boerenafkomst ben zaten er voor mij zo ontzettend veel herkenbare situaties in.
  het heeft me geroerd tot op het bot

 • Avatar

  Van Pieter K. de Haan op Pagliacci & Il Tabarro

  “Bariton Morschi Fransz is als Canio, de Paljas……”? De tenor zingt een tenorrol!

 • Avatar

  Van Koos Mirck op Hanna van Hendrik

  Wat ontzettend mooi, indringend, ontroerend.
  En wat een prachtig spel van Johanne ter Steege.

  Van begin tot eind liet ik me meevoeren in het verhaal/ de geschiedenis.

 • Avatar

  Van Jans op Fogo Correndo

  Zeker wel! Een kritische note is altijd goed en kan ook nog leerzaam zijn. In mijn beleving lijkt het wel wat onrechtvaardig- mede in verband met de zegkracht van de Theaterkrant – dat deze mening prevaleert. Vandaar dat ik de urgentie voelde om hierop te reageren. Hij heeft – juíst als onderdeel van het publiek- een goed beeld kunnen krijgen van de positieve reacties van het publiek rondom. Hierbij kan de kritische note van mij richting Luuk Verpalen ook weer leerzaam zijn.. want draait het alleen om de mening van de recensent zelf of is het voor een recensent ook een verantwoording naar de lezers van de Theaterkrant om het publiek te vertegenwoordigen?

 • Avatar

  Van Willem op Fogo Correndo

  Is Luuk Verpalen dan geen legitiem onderdeel van het publiek, enkel omdat hij recensent en (in dit specifieke geval) kritisch is op hoe de verschillende narratieve elementen niet zo goed samenkomen? Hebben zij niet ook evengoed voor Luuk gespeeld?

 • Avatar

  Van Frans Oostrik op Hanna van Hendrik

  Ontroerend mooi in al zijn facetten: spel, muziek, enscenering, productie.
  Petje af voor de gigantische logistieke klus en alle betrokken medewerkers.

 • Avatar

  Van Jans op Fogo Correndo

  Blijft gek dat de beleving en samenvatting van Luuk Verpalen zo negatief is, terwijl het publiek (waar het voor gespeeld wordt) super enthousiast en geanimeerd gereageerd heeft!
  Het is natuurlijk een mening van een recensent. Echter, wordt de theaterkrant zeer serieus genomen in de theaterwereld. Ik vraag me dan af of deze ‘professionele blik’ wel een realistische reflectie kan zijn van de beleving van het publiek.
  Mijn recensie als doorsnee Oerol bezoeker: Erg vermakelijk qua spel en afwisseling, het zet je zeker aan het denken over de ernst van de bosbranden en de noodzaak van de zorg voor onze natuur en het klimaat. De gitaarmuziek van André was een enorme waardevolle aanvulling, de Fado van Marjolein was zó mooi gezongen. De typetjes van Theo Martijn Wever prachtig en humoristisch neergezet. De reconstructie van de bosbrand met licht-&rookeffecten zeer realistisch. Al met al genoten!

 • Avatar

  Van gerard bes op De nacht, de moeder van de dag

  Jammer dat het stuk (de helaas onversneden tekst) zich na het sterke begin voortsleept.

 • Avatar

  Van Carolus Zeegers op Patrick Nederkoorn wint Annie M.G. Schmidtprijs 2019

  Jammer dat dit lied heeft gewonnen met zijn drammerige moraliserende slachtoffermoraal waarin de realiteit wordt versimpeld door mensen met schulden weg te zetten als personen die op geen enkele manier verantwoordelijk zijn voor hun situatie en waarbij enkel harteloze hebzuchtige schuldeisers en luie onverschillige ambtenaren de oorzaak zijn van hun problemen.

 • Avatar

  Van Bram Koopman Koopman op Hanna van Hendrik

  Geweldig, herkenbaar verhaal, schitterend verwoord in het dialect, geeft heel mooi weer wat er leefde, en nog steeds leeft, binnen de agrarische bevolking

 • Avatar

  Van James Harrison op Zeven medewerkers Kwatta stappen op

  Gevalletje doofpot?

 • Avatar

  Van Thea Derks op Blond Eckbert - A Dinner Engagement

  Ah, so I got the wrong information! I’ll ask for it to be corrected asap.

 • Avatar

  Van Einar Þór Guðmundsson op Blond Eckbert - A Dinner Engagement

  Dear Thea. I was assigned to double cast Toni. He sand the 29th June and the 2nd July. I sang 30th June and 3rd July. You can ask the DNOA for more information about that.

 • Avatar

  Van Leo op De drie musketiers

  Het was zonder meer een geweldige voorstelling, alleen dat overdreven blote konten gedoe deed behoorlijk afbreuk aan het stuk.

 • Avatar

  Van Vleesje op Single Camping

  Nieuwe Le Mar in Amsterdam , zaterdag 13 July. Wat een teleurstelling. Geen Elise Schaap en dat scheelt ook al een slok op een borrel. Maar ik betwijfel of zij dit belabberde stuk een betere smoel had kunnen geven. Flauwe humor, hoop gegil ( er zit een man op de WC…)Vreselijk……

  In de pauze na pauze arrangement weggelopen…en wij waren niet de enige…

 • H Drost

  Van H Drost op Sissi (8+)

  Maar blijkbaar wel een voorstelling die – al meer dan vijf jaar niet in de theaters te zien – zo lang in gedachten blijft om daar nu op te reageren.

 • Avatar

  Van Thea Derks op Blond Eckbert - A Dinner Engagement

  Dear Einar, thanks for your reaction. I reviewed the performance of 3 July, when to my knowledge Toni sang the role of Blond Eckbert.

 • Avatar

  Van Vivian de Wit op Sissi (8+)

  Dramatisch slecht, geen verhaallijn, geen hunor, flauwe grappen, we hebben onze tijd echt uitgezeten! ZONDE VAN JE GELD

 • Avatar

  Van Schuiveling W. (89) op Woiski vs Woiski

  Prachtig allemaal!
  Heb alles van zeer nabij meegemaakt daar ik schoonzoon was van senior en junior me zwager .
  Zoals ik nu haast negentig ben en er een musical was naar aanleiding van het boek is erg mooi .
  De volgende misical ???met meer muziek zou geweldig zijn en met de artiesten en muziek makers die dit heel super dus met zang en dans hebben neergezet
  Bravo en van uit de ouden tijd:
  EEN TIEN MET EEN GRIFFEL PROFS!!

 • Avatar

  Van Erik K. op De voicemailmonologen

  https://www.theaterkrant.nl/dossiers/noorderzon-2018/ Zeven recensies plus een audioreportage is natuurlijk nooit genoeg, zeker niet gezien de internationale focus van Noorderzon, maar daar staan ook weer andere getallen tegenover. Noorderzon trekt ongeveer 150.000 bezoekers per jaar, waarvan 50.000 een kaartje koopt, de overige 100.000 zijn gratis bezoekers van het festivalhart. De Parade trok in 2018 231.000 bezoekers die 296.000 kaarten kochten.