Alle reacties

 • Avatar

  Van Annelies Meijnhardt op Cultuursector vraagt om snelle ondersteuning

  Worden niet alle try-outs/premières van voorstellingen opgenomen? (en anders gaan doen!). Juist nu hebben mensen meer tijd om die tegen betaling op TV te zien (vgl. opera en ballet bij Pathé, maar dan thuis). Er zijn natuurlijk vele argumenten tegen, maar gezien de situatie (en mogelijk toekomstige) best een idee en dan kan er nog wat verdiend worden. Is er al zo’n dienst?

 • Avatar

  Van Paul R. Kooij op Tussentijd zonder reserves

  Over punt één van het lijstje.

  Als ik als publiek mijn betaalde kaartje ‘schenk’ aan het theater waar ik de voorstelling zou zien, krijgt dat ook de artiest of groep waar ik een kaartje voor gekocht had, zijn/haar deel?

 • Sander Janssens

  Van Sander Janssens op Ruim 50 premières voorlopig geannuleerd

  Uiteraard. Staat er inmiddels bij, dank.

 • Avatar

  Van - op Ruim 50 premières voorlopig geannuleerd

  Collectief het Paradijs met Paradijsvertraging zou vrijdagavond in première gaan in het Bellevuetheater. Moet er ook echt bij staan!!!

 • Avatar

  Van PostiljonTtheaterProducties op Ruim 50 premières voorlopig geannuleerd

  Vakantie met oma

 • Avatar

  Van Jan de Waard op Kunstensector lanceert petitie voor meer investeringen en fair pay

  ik ben het hier gaarne mee eens

 • Avatar

  Van Liesbeth coltof op Tussentijd zonder reserves

  Helder stuk en hoop werkelijk dat de juiste mensen zich aantrekken wat nu duidelijk zichtbaar wordt: de regelrechte armoede onder mensen die in het theater werken

 • Joke Beeckmans

  Van Joke Beeckmans op Ruim 50 premières voorlopig geannuleerd

  Dank Wim, we vullen de lijst aan.

 • Avatar

  Van Wim Conradi op Ruim 50 premières voorlopig geannuleerd

  Gisteren is de premiere van Bambie 20 , de woedende versie ook niet doorgegaan

 • Avatar

  Van Lodewijk op Tussentijd zonder reserves

  Sluiting zomerkermissen vanwege cholera, ik was het alweer bijna vergeten…

 • Avatar

  Van Don Duyns op Tussentijd zonder reserves

  Goed stuk Simon. Fijn om alles zo op een rijtje te lezen.

 • Avatar

  Van Jonas op De aanzegster

  Onder het mom van integer en genuanceerd theater je ongezouten mening geven over #metoo. Alsjeblieft zeg. # Nieuwe stemmen in het theater svp

 • Avatar

  Van Ton de Witte op Cultuursector vraagt om snelle ondersteuning

  De podiumkunsten mogen niet verloren gaan door deze stop

 • Avatar

  Van Eva op Hadewych doet de Dames

  De voorstelling was indrukwekkend. Hadewych Minis blijkt nog veelzijdiger dan ik altijd al dacht. Ze beweegt, switcht vlot tussen verschillende muziekstijlen. Dan weer voluit en swingend, dan weer ingetogen en zacht.

  Inderdaad kun je zeggen dat er af en toe wat meer rust ingevoegd had kunnen worden of gesproken taal. Nauwelijks tijd om te bekomen van het ene nummer, werd het volgende ingezet. Maar tegelijkertijd is het ook een verademing, zo’n avond gevuld met mooie muziek en geen lollige grapjes of egoverhalen.

  De versie van Nobody’s wife ging in Leiden uitstekend. Het publiek ging uit zijn dak van Hadewychs uitvoering, waaraan Anouk nog een puntje kan zuigen.

  De staande ovatie na Zing dan, zo sober en toch zo intens vertolkt door Minis, was meer dan verdiend. Hadewych is een zeldzaam veelzijdig theatertalent. Een memorabele avond die ik voor altijd bij mij draag en koester.

 • Avatar

  Van Karin op Opvliegers 5: Op safari

  Wat jammer dat het allemaal tegenviel
  Overdreven gelach door acteurs
  Nee en dan ineens overgaan naar borstkanker
  Dat kwam echt raar over
  Nogmaals jammer
  Ik had t kaartje gekregen van mijn zus
  Dus ik vond het heel erg voor haar
  Kaartjes zijn niet goedkoop

 • Avatar

  Van Marisa Tempel op Eric de Vroedt: 'Kunt u ons alsjeblieft behandelen als de keihard werkende professionals die wij zijn?'

  Auw. Die komt wel even binnen: “Ze zijn dolblij dat we met z’n allen in ons eigen mes lopen. En ze wassen hun handen in onschuld. Want Fair Pay, dat wilden jullie toch zelf?! En minder Fonds en meer BIS stond toch in jullie eigen advies?! En overaanbod, daar zeiken jullie zelf toch al jaren over?!“
  Lees deel I van drieluik: https://cultureelpersbureau.nl/2019/09/waarom-geldt-de-fair-practice-code-eigenlijk-alleen-voor-de-kunsten/
  De tijd is rijp voor deel II & III!

 • Avatar

  Van Ton Warrens op Opera Melancholica

  Het was een overweldigende voorstelling.
  Geweldige stemmen , mooi acteerwerk.
  Muziek meeslepend
  Ook de inleiding met de acteur dokter verfrissend.
  Dans was geweldig.
  Erg genoten van de avond
  Chapeau

 • Avatar

  Van Aafke Gruyere op Kom

  Ik had 2 harinkies in de borstzak mee voor tijdens de voorstelling. Ui had ik mee maar zuur was niet nodig want dat had Esther al mee dat moge duidelijk zijn uit jouw reactie Esther.

  Sinds de voorstelling ben ik het leven meer gaan waarderen. Ik hou nu van mijn hypotheek.

 • Avatar

  Van Rob op Zin

  De kritiek is allemaal flauwekul. Wij hebben heel hard gelachen teksten waren subliem en toneelspel erg goed. Zeker een aanrader

 • Avatar

  Van George op Zin

  Net naar de voorstelling in het Nieuwe DeLaMar geweest ( 9-3-2020). Elke minuut genoten van geweldig spel, een subtiele complexiteit door de voorstelling heen die een beetje deed denken aan Christopher Nolan films als Memento en Inception, en en verhaal dat me aan sommige Coen brothers film deed denken (verhalend met steeds meer invulling van de achtergrond van de karakters maar zonder toewerken naar een grote climax).
  Sorry voor de film referenties maar het helpt misschien om duidelijk te maken dat ik denk dat als je naar de voorstelling toegaat met de verwachting dat het alleen maar lachen is, of dat er sprake is van een heldere plot, je waarschijnlijk teleurgesteld wordt.
  Er is heel veel te lachen, er wordt veel gedaan met eenvoudige rekwisieten, er zijn absurde maar ook stille en wat ontroerende momenten, en de voorstelling groeit naarmate die vordert.
  Een traktatie voor de liefhebber.