Alle reacties

 • Van Winston op Vreemdgangers

  Grappen maken over mensen met een slechte taalbeheersing.. Dan loop je achter.

 • Van Patrick op De drie musketiers

  Ik snapte de setting en opzet precies, (die lag er ten slotte duimendik bovenop) maar vond er desondanks helemaal niets aan.

 • Van Marijn Lems op De drie musketiers

  Hee Patrick,

  na het lezen van je recensie kreeg ik het idee dat je de dubbele fictie in de film niet hebt opgepikt – namelijk dat het niet gaat over een Franse boerenjongen die zich aansluit bij de ‘befaamde koninklijke garde’, maar over een hedendaagse jongeman die zich aansluit bij een soort LARP-groep die De Drie Musketiers naspeelt? De acteurs springen dus niet zozeer continu uit hun ‘historische rollen’, de personages doen dat zélf.

  De film is in die zin dus ‘realistisch’: de acteurs stappen nooit uit hun rol maar spelen consequent personages die personages spelen.

  Niet dat ik het daarmee meteen een sterke film vind hoor, maar ik was wel benieuwd of je de basispremisse wel had begrepen, en zo niet, of je met die kennis dan met andere ogen naar de film zou kijken.

  Warme groet,

  Marijn.

 • Van Joke Beeckmans op Boban Braspenning wint Groninger Studenten Cabaret Festival

  Marieke Lucas, dank voor je reactie. We hebben punt 1 aangepast. Slordig. 2 is misschien een kwestie van interpretatie?

 • Van Marieke Lucas op Boban Braspenning wint Groninger Studenten Cabaret Festival

  Graag wil ik aanvullend erop wijzen dat de zin ‘Hij komt tot de conclusie komt dat hij een door Rijneveld gedroomd personage is’ 1) een ‘komt’ teveel bevat en 2) feitelijk niet klopt. Lucas is geen gedroomd personage maar een onzichtbare vriend.

 • Van Martin van os op La Traviata

  Goede Analyse vsn de personages!alleen merkwaardig dat er niets over de ‘stemmen’vermeld is!

 • Van Sofie Brouwer op De ramptoerist

  Het was leuke, interessante voorstelling. Het gaf veel levenslessen met zich mee, en het zette je aan het denken. Goed gespeeld door de spelers.

 • Van Vera Mann op Sondheim zette met zijn gelaagde musicals een nieuwe standaard

  Hartelijk dank voor dit mooie verslag, Jeroen! Hopelijk maakt Nederland nog een inhaalslag…..De voorstelling “Passion” had tenslotte een uitverkochte tournee , mede dankzij de inzet van de producent en de theaterdirecteuren. Er valt nog heel wat te winnen om dit soort prachtige voorstellingen van deze meester in Nederland op de kaart te zetten….

 • Van gerda op De ramptoerist

  ik vond het een leuke interessante voorstelling.

 • Van Patrick van den Hanenberg op Sondheim zette met zijn gelaagde musicals een nieuwe standaard

  Wat een mooi, breed uitwaaierend beeld van Sondheim heeft Jeroen van Wijhe geschreven.

 • Van Sarien Zijlstra op Accountants roepen op tot minder strenge controle culturele instellingen

  Als zakelijk leider van een kleine culturele organisatie onderschrijf ik dit pleidooi van harte. Als dan ook de grotere private fondsen meegaan in de harmonisatie van protocollen zou dat nog fijner zijn 😃

 • Van E. J. Van Niekerk Oud Leerling Hofplein op Regisseur en choreograaf Carla van Driel overleden

  Beste Carla,

  Net lees ik het bericht dat je niet meer op deze aardbol bent! Ik wil je hartelijk bedanken voor het bedenken van de mooie producties! Ik heb zelf ook een jaar op het Hofplein gezeten en ik had toen een discussie met je of ik wel of niet zou stoppen omdat ik niet zo goed was in Dansen :) en bang was dat ik mijn auditie niet zou halen jij maakte toen de opmerking dat ik door moest gaan! Ik ben uiteindelijk gestopt en bij een andere theatergroep gegaan :) maar lieve Carla ik zou je nooit vergeten! En wens familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies van een theater legende want dat was Carla!

 • Van Maarten op Oppasopa

  Wat een leuke opa zeg!

 • Van Darren op Cutuursector wil vangnetregeling voor freelancers

  Subtiel die foto

 • Van Matti Austen op Oud-Kikkerdirecteur Harm Lambers overleden

  Zoals Harm zijn er weinig geweest en zeker nu ook lastig meer te vinden. Hij was lang mijn collega . Kwamen elkaar overal tegen. Vooral in de theaters zelf waar het natuurlijk allemaal gebeurd. En Harm was ook een voorbeeld voor mij …….. wat jammer nu er zo’n leegte valt . Dank Harm voor je wijze en zeg ook maar gerust eigenwijze en onorthodoxe manier van er zijn voor alle prachtige en belangwekkende theater initiatieven . In de volledige breedte . Veel veel te jong gestorven.

 • Van mj op Cutuursector wil vangnetregeling voor freelancers

  bedrijven die klussen moesten cancelen zouden gesteund moeten worden om zzpers volledig uit te betalen voor die klussen .

 • Van Mieke Zijlmans op Oud-Kikkerdirecteur Harm Lambers overleden

  Wat jammer, wat een groot verlies. Harm was een aimabel man met een warm kloppend hart voor het theater. We gaan hem missen…

 • Van Peter van Veenendaal op Oud-Kikkerdirecteur Harm Lambers overleden

  Harm dank je wel voor jouw jaren van mega inzet voor jouw prachtige Theater. Fijn dat ik toentertijd vanuit het bestuur heb mogen samenwerken om Kikker nog groter te maken dan het al was. Met respect voor je inzet en voor jouw mens zijn kijk ik achterom naar jou.
  Goede reis 🙏