Alle reacties

 • Van Jan op Valavond

  Ik vind de recensie hierboven best nog heel mild. Ik heb veertig minuten lang gesparteld, maar totaal geen aansluiting. Deze voorstelling heeft me niks gedaan, behalve erg verveeld de laatste veertig minuten.

 • Van Piet op Les contes d’Hoffmann

  Fantastische voorstelling! Gaat dat zien nu het nog kan. Koor, solisten en orkest leveren een geweldige prestatie. En met de voorafgaande inleiding wordt prima duidelijk hoe ingenieus decor en regie zijn uitgedacht en uitstekend aansluiten bij de zieleroerselen van Hoffmann.

 • Van Tanja op Stones in his Pockets

  Beste Julian ik heb genoten van dit stuk. iets meer verdieping in Terschelling had je geleerd dat hier daadwerkelijk een jongen de zee is ingelopen en is omgekomen . Dus in die zin wel gebruik gemaakt van Terschellinger historie. Voor mij ging t vooral over omgaan met waarden en respect voor normen van anderen. Prachtig gespeeld en zeer mooi muzikaal begeleid.

 • Van Margaret Woiski op Woiski vs Woiski

  Ik heb het stuk 3 x gezien. Wat een top prestatie. Precies hoe mijn oom en tante waren. Ik heb nooit geweten waarom mijn neef zo boos was. Ik hoop dat het misschien wordt uitgebracht op een DVD. Ik heb gezien dat er is gefilmd. Mijn kleindochter wilde er graag naar toe. Maar is nog te jong. Groetjes Margaret Woiski.

 • Van Caroline op Valavond

  De uitleg hierboven doet mijns inziens veel tekort aan wat ik allemaal heb gezien….begrijpen deed ik lang niet alles waardoor we er lang over hebben nagepraat en zelfs nu dus weer over aan het nadenken zijn.Het slaaptekort , wat ik overigens niet zo had geïnterpreteerd, dat een soort “zombies” creëerde stond voor mij symbool voor het Bewuste en Onbewuste….slaapwandelend of wakker door het leven gaan? Of nog verder….dolende zielen die kiezen voor de wedergeboorte. …maar wie mag wel en wie mag nog niet geboren worden? En wie bepaalt dat eigenlijk? De “shedevil” in het stuk? Wat was haar/zijn rol? Mijn vrienden vonden haar doodeng…ik was geïntrigeerd. ..en ga zo maar door. De meningen onderling waren al verdeeld in ons groepje. Dus ik zet mijn hoed af hoor hiervoor en geef een dik applaus. Stof tot nadenken! !

 • Van Dirk van Wingerden op Maya Arad Yasur wint Theatertreffen Stückemarkt 2018

  Vertaling wat mij betreft ook wenselijk…los van de gewonnen prijs: een intrigerend thema wat ook actueel is!

 • Van olivier keegel op Operarecensent Olivier Keegel krijgt niet langer persbehandeling bij DNO

  IN HOGER BEROEP

  In mijn conflict met De Nationale Opera heeft de voorzieningenrechter mijn eis tot toegang tot alle persfaciliteiten afgewezen. Het vonnis bevatte onjuistheden en ging voorbij aan een aantal substantiële argumenten die door mijn advocaat werden aangevoerd. Mijn eerste reactie was om in hoger beroep te gaan, maar ik besefte al snel dat ik het financieel tegen de met belastinggeld gesubsidieerde Nationale Opera zou afleggen.

  Echter, de Nederlandse Vereniging van Journalisten vindt het vonnis dermate verontrustend en zwak onderbouwd, dat zij zelf in actie wil komen en mij heeft aangeboden de kosten voor het hoger beroep op zich te nemen. Het gaat hier namelijk niet alleen om mijn belang, maar ook om het recht van vrije nieuwsgaring voor alle journalisten. Dit aanbod heb ik in dank aanvaard. Een NVJ-advocaat gaat nu namens mij een door de NVJ zelf bekostigde bodemprocedure starten. Ik ben de Nederlandse Vereniging van Journalisten hiervoor veel dank verschuldigd.

 • Simon van den Berg

  Van Simon van den Berg op Nieuwe colleges grote steden investeren in cultuur

  Dank je wel voor deze aanvulling, Cobie!

 • Joke Beeckmans

  Van Joke Beeckmans op Theaterkrant en Theatermaker zoeken een redactiestagiair(e)

  Beste Frans, je kunt nog even reageren. We hebben de sluitingsdatum aangepast.

 • Van Frans Lavell op Theaterkrant en Theatermaker zoeken een redactiestagiair(e)

  Niet dat ik zelf wilde reageren, maar ik ken wel iemand die het zou moeten doen. Echter….Ik ontvang bovenstaand bericht vandaag in mijn in box en vandaag is ook de laatste dag dat gereageerd kan worden. Enige flexibiliteit met de sluitingsdatum is gewenst.

 • Van cobie de vos op Nieuwe colleges grote steden investeren in cultuur

  Dag Vera, aanhakend op je overzicht wil ik je meegeven dat sector breed in Utrecht de cultuur zichzorgen maakt over het coalitie akkoord en de gestelde ambities. Hierbij een kleine paragraaf van een brief die we namens de sector gestuurd hebben naar het nieuwe college:

  Voor de ambities die worden uitgesproken zijn in het coalitieakkoord wel erg bescheiden bedragen opgenomen: nog geen € 300.000 per jaar voor een jongerencultuurhuis in Overvecht en religieus cultureel erfgoed + € 70.000 waarvoor nog geen invulling wordt gegeven.
  Voor dekking van al het overige verwijst het nieuwe college naar het zogenaamde ‘groeikader’. Wij vragen ons af in hoeverre dit een garantie biedt voor afdoende financiële middelen voor de beoogde groei in de kunst- en cultuursector. Natuurlijk zet de sector zelf ook stevig in op verruiming van middelen uit publieksinkomsten en andere bronnen, maar een robuuste inspanning van de gemeente zal onontbeerlijk zijn om de geschetste groeiambities waar te maken. Omdat internationalisering en uitbreiding van mogelijkheden voor productie en presentatie in het akkoord geheel ongenoemd blijven, valt te vrezen dat hiervoor, zelfs in het zogenaamde groeikader, gemeentelijke middelen zullen ontbreken.
  Daar komt dan nog bij dat ambities die het college zelf formuleert aanwijsbaar versneld om meer middelen vragen: alleen al invoering van fair practice kan voor subsidieverleners 5% extra kosten met zich meebrengen, volgens een indicatie van Kunsten ’92.
  Al met al is het zorgelijk dat het nieuwe college voor zijn plannen nauwelijks extra middelen heeft gereserveerd. Dit betekent dat jaarlijks en dus met kleine stapjes gewerkt moet gaan worden aan verwezenlijking van al dan niet nu al uitgesproken ambities. Daarmee zal het cultuuraanbod in de stad achter gaan lopen bij de groei van de stad.

  P.s. Cultuurhuis Leidsche Rijn is een oude belofte van vorige coalities.

 • Van Hans Croiset op Ludwig Bindervoet op het ITS: 'Lieve theaterstudenten, wees een gemeenschap'

  wat een goed verhaal! Ludwig Held!

 • Van Barbara op Valavond

  Het mooiste theater wat ik ooit heb gezien, diep geraakt, mijn bewondering en dank is groots.

 • Van Laura joosen op Valavond

  Vanavond de voorstelling gezien, en ik deel samen. Er mijn compagnon de mening van Wieger Meulenbroek hierboven.
  Een hallucinatoire gang door een prachtig decor, waarbij goed gebruik werd gemaakt van de ruimte.
  En inderdaad, geen. Opent van verveling, wel veel schakelen. Ik zou zeker nog eenkeer willen gaan!
  Hulde aan het toneelgezelschap.
  Laura Joosen, Willem Kox

 • Van Maud Bredius op The way you sound tonight

  Fijn om tussen die stroom aan Oerol recensies ook af en toe iets te lezen over het Holland Festival.

 • Van James Harrison op UNIFORME Remain

  Mooi verwoord: kleine correctie: Het rotsblok van Sysiphos rolde niet vlak voor, maar vanaf de top van de berg naar beneden.

 • Van Daniël Kieft op Missie Márquez – deel 7, 8 & 9

  Ze zullen blij zijn, een ruime verdubbeling van het prijzengeld.

 • Joke Beeckmans

  Van Joke Beeckmans op Missie Márquez – deel 7, 8 & 9

  @Daniel, oei dat zou wel heel magisch zijn. We hebben de valuta inmiddels aangepast.

 • Van Daniël Kieft op Missie Márquez – deel 7, 8 & 9

  Ehm 30.000 GULDEN?