Op 19 april is de actrice Mimi Kok in Amsterdam overleden aan de gevolgen van een longziekte. Ze is tachtig jaar geworden.

Mimi Kok werd op 25 januari 1934 geboren in Amsterdam. In 1951 werd zij uitgeroepen tot Miss Zandvoort en ontdekt door Toon Hermans bij wie zij mocht komen werken. Kok vertrok eind jaren vijftig naar de Verenigde Staten, waar ze in New York carrière wilde maken in de musical. Na haar terugkeer in Nederland, en de eerste tijd weer bij Toon Hermans, bouwde ze een toneelcarrière op met komische en serieuze rollen.

Kok speelde onder meer in Pension Hommeles, de film Blue movie, de tv-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen en Rooie Sien. Ze werd in 1978 bekend door haar rol van Gé Braadslee, de vrouw van nachtclubeigenaar Waldo van Dungen, gespeeld door Sjef van Oekel (Dolf Brouwers), in de tv-serie Het is weer zo laat! van Wim T. Schippers.

In de jaren negentig speelde Kok een bijrolletje in de komedie In voor- en tegenspoed en was ze te zien bij het volkstoneel. Ondanks haar ziekte bleef ze tot op hoge leeftijd actief. In 2012 deed ze nog mee aan het realityprogramma Krasse knarren van Omroep MAX met onder anderen Ed van Thijn en Marie-Cécile Moerdijk.