Met ingang van dit seizoen zijn Parktheater Eindhoven en Culture Comedy Award een permanente samenwerking aangegaan bij de organisatie van deze jaarlijkse comedywedstrijd. Voortaan vindt de Culture Comedy Award elk seizoen plaats tijdens het Cabaret & Comedyweekend in Parktheater Eindhoven.

De Culture Comedy Award is de stand-up comedy prijs van Nederland en België en beleeft dit jaar haar tienjarig jubileum. Het comedyfestival wordt sinds 2003 georganiseerd en is daarmee de langst bestaande en meest gerenommeerde stand-up comedy prijs van de lage landen.

De Culture Comedy Award richt zich op de ontwikkeling en begeleiding van talentvolle stand-up comedians. De halve-finalisten krijgen workshops en een try-out tour onder begeleiding van een coach. Bovendien mogen alle finalisten meespelen in een tournee langs grote theaters in Nederland en België, zodat zij ervaring kunnen opdoen in het professionele circuit.

Dit seizoen wordt de halve finale gehouden op vrijdag 18 en de finale op zaterdag 19 januari in de Philipszaal te Eindhoven. De halve finalisten zijn Eric van der Woude, Hicham Ennadre, Jan Linssen, Jelle Bril, Soe Nsuki en Tom Montfrooy. De presentatie is in handen van Leon van der Zanden, er zijn gastoptredens van Thomas Smith en Jim Speelmans.