Met haar masterscriptie Een denkend lichaam in theater heeft Isis Germano van de Universiteit Utrecht de ANV-Theaterscriptieprijs gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens Dramaastricht op 19 november. Er is een geldbedrag van 500 euro aan verbonden.

In ‘Een denkend lichaam in theater: Een cognitief-culturele analyse van de belichaming van het kijken’ onderzoekt Germano hoe cognitiewetenschap een bijdrage kan leveren aan een beter begrip van het kijken in theater- en performancestudies. De jury prijst deze scriptie ‘om haar ambitieuze, interdisciplinaire benadering, en haar sterke wetenschappelijke positionering’. Ondanks de soms complexe, technische aard van het onderzoek, weet Germano ‘met glasheldere stijl de lezer te overtuigen van het belang van een lichamelijk of ‘belichaamd’ perspectief op het kijkproces’.

De andere twee genomineerden waren Leonie Persyn van de Universiteit Gent (‘Toute une nuit: Hoe spelen stilte, geluid, en interpersoonlijke verhoudingen een rol in het bewegen ten opzichte van de stad en de ander’) en Linde Schneijderberg van de Universiteit van Amsterdam (‘Omdat het dan echt lijkt: De ontwikkelingspsychologie toegepast op visies van onderzoekers, makers en kinderen op de vormgeving in het Nederlandse jeugdtheater’).