Op 1 december heeft Google de Performing Arts Exhibition gelanceerd, een nieuw virtueel platform met meer dan honderd exposities over theater, dans, opera, muziek en andere podiumkunsten. Het Holland Festival is de eerste Nederlandse podiumkunsteninstelling waarmee Google samenwerkt.

De Performing Arts Exhibition is een initiatief van het Google Cultural Institute, door Google opgericht in 2011 om het cultureel erfgoed online toegankelijk te maken voor een wereldwijd publiek. Google werkte al samen met negenhonderd culturele instellingen om exposities over beeldende kunst, geschiedenis en wereldwonderen digitaal beschikbaar te stellen; vanaf vandaag zijn daar de podiumkunsten bijgekomen.

Voor de Google Performing Arts Exhibition stellen tweeënzestig culturele instellingen uit twintig landen achtduizend foto’s, video’s en andere documenten online beschikbaar, wat tot meer dan honderd online exposities heeft geleid. Van vier producties is een ‘360º performance’ gemaakt, waarin een theaterzaal en een voorstelling of concert van alle kanten is te bekijken. Alles is gratis toegankelijk.

Het Holland Festival toont in elf exposities een overzicht van hoogtepunten uit de festivals van 2005 tot en met 2015. Ook is een expositie opgenomen met nagenoeg alle affiches uit achtenzestig jaar Holland Festival.