Tien Nederlandse kunstenaars zijn door het Platform-Scenography geselecteerd voor de Praagse Quadriënnale, een vierjaarlijkse wereldtentoonstelling die ernaar streeft de scenografie uit de onzichtbaarheid te halen. 

Het Nederlandse Platform-Scenography, dat zich richt op decor-, kostuum- en lichtontwerpers, verkoos de deelnemers op basis van hun focus op de publieke ruimte en de beïnvloeding daarvan. Het Nederlandse programma krijgt de naam ‘Between Realities’.

Julian Hetzel onderzoekt met Obstacle het effect van een menselijk lichaam dat op straat ligt. Naomi Bueno de Mesquita geeft via moderne technologie een andere betekenis aan schuilplaatsen en Rick van der Linden creëert een stadswandeling langs de ‘geënsceneerde authenticiteit’ van Praag. Ook geselecteerd zijn Carly Everaert, Katja Heitmann, Florian de Visser, Maarten van Otterdijk, Hieke Pars, Vinny Jones en Eva Schippers.

De Praagse Quadriënnale vindt plaats van 18 tot en met 28 juni. Op 20 mei wordt de kick-off gegeven in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Foto: Obstacle van Julian Hetzel